Čudovite ruševine

Čudovite ruševine - Jess Walter | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jess Walter
DIMENZIJA
11,23 MB
IME DATOTEKE
Čudovite ruševine.pdf
ISBN
3792448662389

OPIS

Čudovite ruševine Jessa Walterja je presunljiv, očarljiv roman, ki se dogaja v 60. letih v Italiji in v sodobnem Hollywoodu.Zgodba se začne leta 1962, ki ga še zaznamujejo brazgotine druge svetovne vojne. Nekje na skalnati zaplati sončne italijanske obale se mladi lastnik penziona, zatopljen v sanje, zazre čez sijoče valove Ligurskega morja in uzre prikazen – čedno žensko, privid v belem na krovu bližajočega se čolna. Ameriška igralka je, kakor kmalu izve, in umira.In zgodba se znova začne v sedanjosti na drugem koncu sveta, v Hollywoodu, ko ostareli Italijan v filmskem studiu išče žensko, ki jo je nazadnje videl v svojem penzionu pred petdesetimi leti. Zakaj jo želi najti in kaj se je medtem dogajalo v vseh teh letih?Čudovito domiselna, duhovita, nežna in nepričakovana zgodba, polna sijajnih ljudi z velikimi napakami, ki stremijo k drugačnemu življenju in k prihodnosti, ki je videti enkratna, toda mučno nedosegljiva.

Loch Ness, Škotska. Mit: Po najslavnejšem škotskem mitu naj bi v 23 metrov dolgem in 600 metrov globokem jezeru Loch Ness živela vodna pošast 'Nessie'.Prvič je bila upodobljena v filmu leta 1934, spremljajo pa jo številna pričevanja, opažanja, pa tudi prevare. Naj omenim najodmevnejse: Sinja Ožbolt (Čudovite ruševine, Intimnost ?), Matjaž Farič (Romeo in Julija, Posvetitev pomladi, Klon, Bari, Nemotelonemepesmi…), Tanja Zgonc (Kagami-Odsev, Koora..), Matej Kejžar (Distanca), Emo Kugler (Menhir, Obiskovalec..), Damirjem Z.

Prevod: Maja Prevolnik. Zbirka: Žepna knjiga Žanr: družbeni roman.

POVEZANE KNJIGE