Čudovite ruševine

Čudovite ruševine - Jess Walter | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jess Walter
DIMENZIJA
10,43 MB
IME DATOTEKE
Čudovite ruševine.pdf
ISBN
1842681630498

OPIS

Čudovite ruševine Jessa Walterja je presunljiv, očarljiv roman, ki se dogaja v 60. letih v Italiji in v sodobnem Hollywoodu.Zgodba se začne leta 1962, ki ga še zaznamujejo brazgotine druge svetovne vojne. Nekje na skalnati zaplati sončne italijanske obale se mladi lastnik penziona, zatopljen v sanje, zazre čez sijoče valove Ligurskega morja in uzre prikazen – čedno žensko, privid v belem na krovu bližajočega se čolna. Ameriška igralka je, kakor kmalu izve, in umira.In zgodba se znova začne v sedanjosti na drugem koncu sveta, v Hollywoodu, ko ostareli Italijan v filmskem studiu išče žensko, ki jo je nazadnje videl v svojem penzionu pred petdesetimi leti. Zakaj jo želi najti in kaj se je medtem dogajalo v vseh teh letih?Čudovito domiselna, duhovita, nežna in nepričakovana zgodba, polna sijajnih ljudi z velikimi napakami, ki stremijo k drugačnemu življenju in k prihodnosti, ki je videti enkratna, toda mučno nedosegljiva.

1996, PTL, Prule, Ljubljana Zasedba Slikar: Alen Ožbolt Scenograf: Alen Ožbolt Kostumograf: Barbara Stupica Koreograf: Sinja Ožbolt Avtor glasbe: Mario Marolt Avtor glasbe: Wolfgang Amadeus ... Čudovite ruševine (Beautiful Ruins) knjiga avtorja/ice Jess Walter. Dobiš jo na Book Depository.

Likijci, antično ljudstvo, so znali izbrati svoje domovanje. Ta košček sveta je sijajno prizorišče z neopisljivo lepo in čisto ... Njene pomembnejše predstave so: Komemoracija, Sacre du printemps, Čudovite ruševine, 1996; Hiša, Klon, 1997; Skriti vrtovi pogleda, Terminal, Peš na Pluton, Medium coeli, 1998; Otok, Sen kresne noči, 1999; Silence, Drive-in Camillo, Drrream, Lenora, 2000; Media Medici, To ni to, Odiseja 2001, Sylvia Plath, 2001; Ubu, Govori mi svoje telo, 2002; Emofad, 2003. Obrazec C: PODATKI O PREDLAGANEM KANDIDATU oz.

POVEZANE KNJIGE