Čigavo življenje?

Čigavo življenje? - Maurice Béjart | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maurice Béjart
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Čigavo življenje?.pdf
ISBN
3912636514014

OPIS

Francoski koreograf Maurice Béjart je Čigavo življenje?, drugi del svoje avtobiografije, napisal na pobudo založnika svoje prve knjige spominov, Trenutek v življenju drugega. Béjart se pisanja tokratne knjige loti v božično-novoletnem tednu leta 1995, z zapisovanjem spominov pa konča poleti 1996. Svoje približevanje sedemdesetim je sprejel kot lepo priložnost za ›obračun‹, ›inventuro‹, iskren pogled na preživeta leta in doživljaje, ki so se nabrali ob umetniškem ustvarjanju ter srečevanju z drugimi.Maurice Béjart tokrat bralca ne popelje ponovno po svojem bogatem koreografskem opusu, temveč ga povabi na sprehod skozi svojo bogato ›knjižnico‹. Med listanjem po knjigah na svojih knjižnih policah, med revijami, brošurami, pismi, ploščami in zgoščenkami nam s križpotij umetnosti in družbe predstavi nešteto velikih imen iz sveta filma, literature, glasbe, plesa – ljudi, ob katerih se je kalil, krepil, izoblikoval; ljudi, ki jih je dobro poznal, in takih, ki jih ni nikoli srečal; ljudi, ki so bili sodobniki njegovega življenja ali pa so že več stoletij del izročila … Ne manjka niti spominov na svoje otroštvo in vojna leta. Medtem ko je skozi prvo knjigo govoril še zelo aktiven plesalec in koreograf, nas tokrat ›zreli‹ Béjart nagovarja kot Intelektualec, akademik, modrijan.O knjigi nam spregovori tudi kar avtor sam:»Naslov te knjige je Čigavo življenje?. Vztrajam pri vprašaju. To je kot v kriminalnem romanu: treba je obvarovati uganko in si do konca postavljati vprašanja o glavnem nastopajočem. Je dober, je slab? Izgublja ali dobiva? Je prestrašen, smešen, ganljiv, dejaven? Je bolan, je zdrav? Je Faust, je Mefisto? Je razočaran, je navdušen? Je Mozart, je Freddie Mercury? Je Fernandel, je Marius Petipa? Je jaz, je vi?«

Kaj pa dostavljavci hrane, prevozniki, poštarji? Ali je bolj pomemben direktor banke ali mati samohranilka z dvema otrokoma. »Čigavo je moje življenje?« je v nekem smislu nenavaden naslov dramskega besedila angleškega sodobnega avtorja Briana Clarka, ki ga je v sredo, 5. novembra kot letošnjo drugo premiero uprizorilo Primorsko dramsko gledališče v Novi Gorici.

Naj vam bo v veselje še več spoznati o Jezusu, ki je »pot in resnica in življenje«. Maurice Béjart: Čigavo življenje? Že leta 1979 se je takrat petdesetletni Maurice BÉJARTT, plesalec in koreograf svetovne slave, odločil napisati prvo avtobiografijo z naslovom Trenutek v življenju drugega: spomini. Z dvema oskarjema nagrajen vizionarski režiser Ang Lee (Gora Brokeback, Pijevo življenje) in producent Jerry Bruckheimer (Armagedon, Pirati s Karibov) predstavljata akcijski ZF-triler z Willom Smithom v dvojni vlogi upokojenega morilca, ki postane tarča mlajšega klona samega sebe. Igra temelji na etičnem vprašanju, ki ga je že leta 1969 zastavila filozofinja Philippa Foot na primeru okvarjenega trolejbusa: če bi imeli možnost preusmeriti pobegli trolejbus, čigavo življenje bi rešili? Bi se, na primer, raje odločili za smrt petih neznancev ali enega prijatelja? Foto: Telekomov Tehnik NEKOČ JE BILO ŽIVLJENJE - KOŽA, USTA IN ZOBJE je na voljo v trgovini po ceni, ki je navedena poleg posameznega trgovca v zavihku "Trgovine". Garancijske pogoje za NEKOČ JE BILO ŽIVLJENJE - KOŽA, USTA IN ZOBJE preveri v trgovini, kjer ga nameravaš kupiti. Bree ve samo to, da je življenje z drugimi novorojenimi vampirji zelo negotovo in da v njihovem svetu obstaja le nekaj pravil: pazi nase, drži se v ozadju, najpomembnejše pa je, da se domov vrneš pred zoro, sicer umreš.

POVEZANE KNJIGE