Buda na podstrešju

Buda na podstrešju - Julie Otsuka | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Julie Otsuka
DIMENZIJA
7,27 MB
IME DATOTEKE
Buda na podstrešju.pdf
ISBN
5481434340184

OPIS

Roman ameriške avtorice japonskega porekla Julie Otsuka skozi celotno zgodbo v prvi osebi množine razgrinja tragično usodo »po katalogu« naročenih japonskih nevest, ki se sredi 19. stoletja podajajo prek morja v Ameriko, da bi zaživele s svojimi možmi. Posamične usode, ki jih pričakajo na celini, kjer ne poznajo ne jezika ne navad ne družbenih dogovorov, so razgrnjene v valujočih stavkih, katerih briljantni slog ustvari krik zamolčane zgodovine in izpriča usode premnogih žensk kot eno samo, pa naj gre za izgube otrok, posilstva ali suženjstvo.

Julie Otsuka. 22,95 € Primerjaj Primerjaj.

Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišete skupaj brez presledkov: 1. akronim vaše knjižnice in V romanu Buda na podstrešju je opisan tudi sramoten dogodek, ki so ga bili deležni Američani japonskega rodu med drugo svetovno vojno, ko jih je ameriška vlada večinoma nasilno preselila v koncentracijska taborišča s celotne zahodne obale ZDA v notranjost države.

POVEZANE KNJIGE