Beg v Egipt

Beg v Egipt - Otfried Preussler | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Otfried Preussler
DIMENZIJA
4,25 MB
IME DATOTEKE
Beg v Egipt.pdf
ISBN
6007747791049

OPIS

Duhovita prireditev svetopisemske pripovedi o begu svete družine v Egipt.V tej duhoviti priredbi svetopisemske pripovedi o begu svete družine iz Betlehema pred kraljem Herodom opisuje Preußler – kot zapiše tudi v podnaslovu knjige – njihov »del poti po kraljevini Češki«. Na tej poti se srečujemo z značilnostmi češke pokrajine, spoznavamo izrazite like takratnega časa – to je čas vladavine cesarja Franca Jožefa I., kajti avtor je domiselno povezal svetopisemski in sodobni čas – , predvsem pa na neprikrit način hudomušno upodobi takratno »c. kr.« upravo.O tem svojem delu je sam uvodoma zapisal naslednje besede: »To je resničen in natančen opis vseh pripetljajev, slučajev in dogodkov kakor tudi več čudežev, ki so se zgodili takrat, ko so se betlehemski popotniki podali skozi kraljevino Češko, in se tičejo delno uradnih, delno civilnih oseb kakor tudi živali – za vzgojno zabavo cenjenemu bralcu pa ga ponuja gospod Otfried Preußler iz mesta Liberec na Češkem.«

PDF datoteka (211 kB) 1. TXT datoteka (1 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Dostop v Europeani.

1 Tedaj so pristopili vsi vojaški poveljniki, Karéahov sin Johanán, Hošájev sin Azarjá in vse ljudstvo od majhnega do velikega 2 in rekli preroku Jeremiju: »Naj pride naša prošnja predte in moli za nas h GOSPODU, svojemu Bogu, za ves ta ostanek! Saj nas je ostalo le malo od mnogih, kakor nas sam vidiš. Ob izhodu naj bi Egipt zapustilo 600 000 Izraelcev, če štejemo še njihove družine, bi bila ta številka lahko do 2 milijona. Vendar pa moramo biti pri številkah v Svetem pismu previdni, kajti večkrat se izkaže, da pisci pri njih pretiravajo.

POVEZANE KNJIGE