Vsak ima svojo zgodbo, ta je moja

Vsak ima svojo zgodbo, ta je moja - Metka Klevišar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Metka Klevišar
DIMENZIJA
12,14 MB
IME DATOTEKE
Vsak ima svojo zgodbo, ta je moja.pdf
ISBN
4806760161447

OPIS

»Kakor njena gladko polzeča beseda teče jezikovno korektno, a brez dodatnih ambicij, tako njene misli nevsiljivo uče bralca res preprosto sprejemati življenjsko situacijo, kakršna se ponuja, ustvariti, kar kliče čas in trenutna potreba skupnosti, in znati spuščati iz rok, recimo krmilo, ne v grenkobi, ampak v spoznanju, da smo le člen med mnogimi členi, gotovo nadomestljiv. Tihi zgled v viharnih časih!«Jože Faganel»Vse zgodbe so resnične, iz sveta okrog mene. Pripovedujejo tudi o meni, o mojem odnosu do življenja.«Metka KlevišarVeliko človeške modrosti je zbrane v kratkih zgodbah, ki jih najdemo v vseh kulturah. Zgodba človeka nagovori, sproži v njem razmišljanje in ga opozori na nekaj, na kar morda dotlej ni bil pozoren. V strnjeni obliki mu pove več kot filozofska razprava. Aktualna je v določenem trenutku, v določeni življenjski situaciji. Bralca lahko opogumi in mu odpre nove razsežnosti. Ne ponuja receptov, ne moralizira. In vsaka zgodba je dragocena.Za zgodbo si moramo vzeti čas. Dovolj je, če preberemo eno samo in počakamo, da vidimo, ali je ob njej zazvenela struna. Zgodb ne beremo kot roman, kot celoto. Morda se šele po dolgem času spomnimo nanjo.V knjigi so trije sklopi zgodb: osebna zgodba, dnevni zapiski iz časa tik pred upokojitvijo in trideset izbranih prispevkov, ki jih avtorica objavlja v Družini.

Deli. Opis; Metka Klevišar in njena zgodba »Kakor njena gladko polzeča beseda teče jezikovno korektno, a brez dodatnih ambicij, tako njene misli nevsiljivo uče bralca res preprosto sprejemati življenjsko situacijo, kakršna se ponuja, ustvariti, kar kliče čas in trenutna ... In vsaka zgodba je dragocena.

S športom je ostal povezan na dva načina. Dolga leta turistom in rekreativcem podaja svoje znanje, po drugi strani pa še danes stoji na bregu in sodeluje z vrhunskimi tekmovalci. »Vsak korak, ki sem ga naredila, je bil pomemben zame, vsaka izkušnja se je sestavila v ta mozaik, pa četudi sem se sprva spraševala, kaj bom s tem počela.

POVEZANE KNJIGE