Ustvarjam, torej sem

Ustvarjam, torej sem - Vid Pečjak, Milan Štrukelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vid Pečjak, Milan Štrukelj
DIMENZIJA
11,19 MB
IME DATOTEKE
Ustvarjam, torej sem.pdf
ISBN
4518135302172

OPIS

Nova knjiga priznanega slovenskega profesorja psihologije dr. Vida Pečjaka je nastala v soavtorstvu z zdravnikom, specialistom pediatrije dr. Miranom Štrukljem in je namenjena tako strokovni kot splošni uporabi. Govori o temeljnih značilnostih ustvarjalnosti – ABC ustvarjalnosti -, ki človeka spremlja od rojstva do smrti, kot smisel njegovega bivanja, kot njegovo poslanstvo. Dotika se različnih področij ustvarjalnosti, vlogi ustvarjalnosti v različnih obdobjih človekova življenja, govori o družbeni vlogi ustvarjalnosti, vlogi družine, izobraževanja, zdravstva in vlogi etike v ustvarjanju.Beseda ustvarjalnost oziroma tujka kreativnost izvira iz latinske besede creo, kar pomeni „narediti“. Danes jo opredeljujemo na mnogo načinov. Skupno jim je le to, da pomenijo novost. „Ustvarjalnost je sposobnost, da gledaš eno stvar in vidiš drugo.“ „Nov način povezovanja različnih informacij.“ „Odprtost do prihajajočih dražljajev v neposrednem okolju.“ „Novo sestavljanje idej.“ „Notranja zmožnost rasti, ki spodbuja mišljenje in izražanje sebe na različne in nove načine.“ „Čarovna sinteza, iz katere izhaja vse, kar je novo, nepričakovano in zaželeno.“ „Sestavljanje oddaljenih asociacij in njihovo izvirno spajanje v uporabne cilje.“V tej knjigi pomeni beseda ustvarjalnost sposobnost reševanja problemov na nov, izviren, različnosten (divergenten) način. Z drugimi besedami: ustvarjalnost je oblikovanje nečesa novega, še nevidenega in nepoznanega ali malo poznanega.

V galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem je do 10. maja na ogled razstava likovnih del, ki so jih ustvarili uporabniki Varstveno delovnega centra (VDC) dr.

Ustvarjalnost spreminja svet. Ustvarjalnost je zavezana resnici.

POVEZANE KNJIGE