Moža in ženo je ustvaril

Moža in ženo je ustvaril - Janez Pavel II. | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Pavel II.
DIMENZIJA
4,68 MB
IME DATOTEKE
Moža in ženo je ustvaril.pdf
ISBN
9305006896717

OPIS

Moški in ženska sta podoba nedoumljive božje skupnosti osebKnjiga Moža in ženo je ustvaril je delo enega od največjih ljudi našega časa, literata, duhovnika in svetniškega Petrovega namestnika na zemlji od leta 1978 do 2005. Janez Pavel II. v tukaj objavljenih katehezah večkrat omenja pripravljajočo se sinodo o družini in odpira vprašanja, ki jih bo sinoda obravnavala, a hkrati nakazuje smer, v kateri bo našla rešitve, tj. Božje razodetje, zapisano v Svetem pismu. Gotovo je to tudi tista smer, v katero bo morala iti sinoda o družini, ki se bo odvijala v letošnjem letu, da ne zgreši poti, ki nam jo je pokazal Jezus Kristus. V katehezah, v katerih Janez Pavel II. ob besedilu Prve Mojzesove knjige spregovori o izvirni enosti moškega in ženske, lahko vidimo njegove temeljne misli o »teologiji telesa«, ki pa smo jih lahko zaslutili že v Wojtyłovih literarnih delih, na primer v drami Pred zlatarno.V eni od pesmi v njegovem Rimskem triptihu, ki jo je naslovil »Prazakrament«, beremo tudi naslednje verze:»Moža in ženo je ustvaril.«Dobila sta darilo od Boga.Sprejela sta vase – kot človeka – to daritev,ki je v Njem.Oba gola …Nista se sramovala toliko časa, dokler je trajala daritev –Občutek sramu pride skupaj z grehom,zdaj pa sta v zanosu. Živita in se zavedata daru,čeprav ga morda niti ne znata poimenovati.Toda s tem živita. Sta čista.

Ker je ... Bog je najprej ustvaril zemljo in svetlobo. Naslednji dan nebo, dan za tem morje, zelenino, bilje in drevesa.

Ustvaril je prvega moža in prvo ženo. To je učil Jezus, Veliki učitelj.

POVEZANE KNJIGE