Jurij Kozjak - slovenski janičar

Jurij Kozjak - slovenski janičar - Josip Jurčič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Josip Jurčič
DIMENZIJA
11,50 MB
IME DATOTEKE
Jurij Kozjak - slovenski janičar.pdf
ISBN
3815975116224

OPIS

Dogajanje vsem dobro znane Jurčičeve povesti, Jurij Kozjak – slovenski janičar, je postavljeno v petnajsto stoletje, ko so k nam vdirali Turki in v krščanskih deželah ugrabljene dečke s strogo disciplino in trdim delom vzgojili v janičarje, najboljše turške vojake in poveljnike. Povest je leta 1864 izšla pri Mohorjevi družbi v visoki nakladi in v slovenščini doživela okoli dvajset izdaj. Pričujoča izjemno jezikovno in slogovno premišljena skrajšana priredba izpod peresa Iztoka Ilicha in z odličnimi ilustracijami Damijana Stepančiča ohranja bogastvo Jurčičevega jezika, ne izpušča dogodkov in se slogovno skuša približati izvirniku, hkrati pa delo na prijazen način približati mlajšim ali manj zahtevnim bralcem. Na koncu dodaja koristne napotke o samem delu in času nastanka ter teme in motive za samostojno razmišljanje ob branju

Dedič premoženja pa bi moral biti tudi Markov izprijeni grbasti brat Peter. Marko je bil kot odličen vojskovodja poklican v boj proti Janu Vitovcu. Jurij Kozjak, slovenski janičar.

stoletja domače zgodovine / Published: (1944) Jurij Kozjak slovenski janičar. Povest iz XV.

POVEZANE KNJIGE