Informbiro in oslovski kašelj

Informbiro in oslovski kašelj - Milenka Pungerčar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milenka Pungerčar
DIMENZIJA
3,16 MB
IME DATOTEKE
Informbiro in oslovski kašelj.pdf
ISBN
1187864997278

OPIS

Mlada idealistka se začne upirati sponam partijskega načina upravljanja z ljudmi kot družbenim materialom (kadrom), sponam družinskega življenja in okostenelim nasprotjem v družbi.Novi čas prinese ženski emancipacijo. Zavedati se začne sebe, svoje ženskosti, spraševati se začne, kje živi, za kaj živi.Se pravi, da se zaveda, da ima oblast nad lastnim telesom lahko le ona sama, da telo pripada samo njej. Osebna svoboda torej proti arbitrarnosti države in družbe.Navidezno lahkotna zgodba, realistično napisana, postane tisto, kar je odlika dobrih romanov, univerzalnost. zgodba, ki je temeljno osebna, postane na koncu tudi družbeno aktualna, tako v času, ki ga opisuje, kot tudi v današnjem trenutku.

Pri dojenčkih pa lahko oslovski kašelj povzroči poškodbe možganov in nazadnje celo smrt. Zaradi te bolezni še vedno vsako ... Oslovski kašelj je zelo nalezljiva bolezen, ki jo povzroča bakterija Bordetella pertussis.

... Oslovski kašelj (pertussis), ki povzroči vnetje sapnika in sapnic, je še vedno ena najhujših bolezni za dojenčke in majhne otroke. Za odrasle ni usodna, je pa neprijetna.

POVEZANE KNJIGE