Fant, ki je postal papež

Fant, ki je postal papež - Miguel Álvarez | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miguel Álvarez
DIMENZIJA
11,36 MB
IME DATOTEKE
Fant, ki je postal papež.pdf
ISBN
3346573995424

OPIS

»V poznih popoldanskih urah 16. oktobra 1978 se je iz dimnika Sikstinske kapele končno prikazal bel dim, toda takrat še nihče ni vedel, da gre za dim topovskega izstrelka.«Ta komentar o izvolitvi Janeza Pavla II., ki ga je izrekel znan francoski pisatelj André Frossard, mi je bil všeč že od vsega začetka. Danes vsi vemo, kaj je želel povedati z njim: pontifikat tega papeža je prevetril Cerkev, dvignil njeno duhovnost ter ponesel evangeljsko sporočilo v zadnji kotiček sveta, »njegov topovski izstrelek« pa je zgodovino spremenil s padcem zidu različnih ideologij, ki so delile svet, vključno s padcem berlinskega zidu. Po njegovem prihodu ni bilo nič več tako kot prej.

159, cena broš. 19,90 € Za začetna poglavja je imel najbolj zanesljiv vir: knjigo Dar in skrivnost, ki jo je napisal papež sam ob petdesetletnici svojega duhovništva (1996).

19,90 € Za začetna poglavja je imel najbolj zanesljiv vir: knjigo Dar in skrivnost, ki jo je napisal papež sam ob petdesetletnici svojega duhovništva (1996). Zgodba njegovega papeževanja se začne s poglavjem Ne bojte se, kot je zaklical Cerkvi in svetu ob ... Fant, ki je postal papež Miguel Álvarez Življenjska zgodba papeža Janeza Pavla II.

POVEZANE KNJIGE