Duhovno spremljanje bolnikov

Duhovno spremljanje bolnikov - Angelo Brusco | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Angelo Brusco
DIMENZIJA
12,61 MB
IME DATOTEKE
Duhovno spremljanje bolnikov.pdf
ISBN
8118657251715

OPIS

Čas bolezni lahko primerjamo s plitvino, s krajem v reki, ki ga je treba prebroditi. Včasih prehod ni težak in v tem primeru se ljudje vrnejo v stare tirnice ter živijo naprej tako, kot so dotlej, v drugih primerih pa se pokaže, da je prihod na drugi breg težaven, zaradi česar bolnik in njegovi svojci potrebujejo nekoga, ki bi hodil skupaj z njimi z ljubeznijo in s potrebno usposobljenostjo ter jim pomagal pri tem, da bi pozitivno doživeli izkušnjo trpljenja in jo nazadnje spremenili v priložnost za rast.Prav tej potrebi ustreza psihopastoralno spremljanje bolnika, predstavljeno v pričujoči knjigi. Avtor, ki črpa snov iz družbenih in teoloških ved ter iz izkušenj, ki jih je pridobil pri opravljanju svoje službe in učenju, predstavlja tistemu, ki je angažiran v odnosu pomoči z ljudmi, ki doživljajo težko obdobje trpljenja, preprosto in zanesljivo pot izobraževanja, pri čemer navaja številne pogovore z bolniki, da bi obogatil teorijo s primeri iz prakse.

Duhovnika na prvi četrtek in prvi petek v mesecu obiskujeva bolnike in starejše po domovih (možnost za sveto spoved, prejem svetega obhajila, ... Za duhovno oskrbo je poskrbljeno običajno tudi v DOMU ZA STAREJŠE. Za duhovno oskrbo je poskrbljeno običajno tudi v DOMU ZA STAREJŠE.

... katere velik del sta spremljanje bolnikov in duhovna pomoč v času njihove bolezni.

POVEZANE KNJIGE