Beneško naročilo

Beneško naročilo - Marina Fiorato | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marina Fiorato
DIMENZIJA
11,54 MB
IME DATOTEKE
Beneško naročilo.pdf
ISBN
2415912456902

OPIS

Piše se leto 1576. Pet let po porazu Osmanskega cesarstva v bitki pri Lepantu se v Benetke neopaženo prikrade ladja s smrtonosnim tovorom. Mož, bolj mrtev kot živ, se izkrca in opoteče na Trg svetega Marka. V Benetke prinaša darilo iz Konstantinopla. V nekaj dneh se po vsem mestu razširi kuga in turškemu sultanu se s tem uresniči želja po maščevanju.Toda na ladji se skriva tudi slepa potnica Fejra, mlada in lepa haremska zdravnica, ki je ubežala svoji usodi sultanove konkubine. Le po zaslugi svoje pameti in medicinskega znanja preživi divjanje kuge v Benetkah.Dož v obupu naroči Andreu Palladiu, naj zgradi najimenitnejšo cerkev v svoji karieri, tako veličasten božji dar, da bodo Benetke odrešene. Toda v nevarnosti je tudi Palladijevo življenje in Annibale Cason, najboljši kužni zdravnik v mestu, se mora pošteno potruditi, da ga reši. Pri tem spozna Fejro, ki jo je Palladio vzel pod svoje okrilje, žensko, ki mu ni kos le v znanju medicine, temveč ga nauči še veliko več …

Mož, bolj m... Originalen naslov: The Venetian Contract Avtor: Marina Fiorato Prevod: Beneško naročilo Založba: Učila International 2014 (383 strani, mehka vezava) Prevedla: Mateja Maligoj Ocena: 3,5 ★★★ Kategorija: zgodovinski roman (historical fiction) Glavni liki: Freya, Annibale, Palladij Kraj dogajanja: Benetke GOODREADS OPIS Roman o večni arhitekturi in smrtonosni kugi, o bitkah in ... Aug 2, 2017 - Originalen naslov: The Venetian Contract Avtor: Marina Fiorato Prevod: Beneško naročilo Založba: Učila International 2014 (383 st... Knjigo Beneško naročilo sem izbrala naključno v knjižnici zaradi bralnega izziva. Mislila sem, da gre za zgodovinsko romantiko, vendar sem se zmotila.

za vse knjižnice. Beneško naročilo / Marina Fiorato ; [prevedla Mateja Maligoj]. - 1.

POVEZANE KNJIGE