Arabela

Arabela - Pavlina Pajk | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavlina Pajk
DIMENZIJA
10,9 MB
IME DATOTEKE
Arabela.pdf
ISBN
4585708829413

OPIS

Arabela je pravcati slovenski gotski roman, napisan 1885, in je prvi roman Pavline Pajk (1854-1901), ene naših najustvarjalnejših in najbolj priljubljenih pisateljic s preloma 19. v 20. stoletje.Ob 160 letnici pisateljičinega rojstva si je roman prislužil novo podobo in novo praznično branje.Junakinja romana, ki je postavljen v Brno (mesto, ki ga je Pavlina dobro poznala), je seveda ženska.Arabela je sirota, zrasla je pri judovskih sorodnikih, ki so ji, saj je dedinja velikega premoženja, za ženina določili kar svojega sina. Ampak pred Arabelo je dolga pot: odkriti mora, kam segajo njene korenine, kdo sploh je, in kam jo vleče njeno srce …

Regresar Arabela odkrije na podstrešju noro žensko, ki jo oskrbuje vrtnarica po skrivnem naročilu Karpeleske. Opravilo po tihem prevzame Arabela in norici lajša težke ure.

Princess Arabela, the daughter of the King of the fairy tale world escapes before the revenge of a cunning and deceitful magician Rumburak and leaves the world of fairy tales. She meets Petr Majer in the human world and falls in love with him.

POVEZANE KNJIGE