Vitomil Zupan: Važno je priti na grič

Vitomil Zupan: Važno je priti na grič Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,44 MB
IME DATOTEKE
Vitomil Zupan: Važno je priti na grič.pdf
ISBN
2338668559356

OPIS

Ob 100. obletnici rojstva ene najbolj karizmatičnih osebnosti slovenske zgodovine je izšla edinstvena biografija o pisatelju, svobodomislecu, avtorju kultnih del slovenske književnosti. Poleg dokumentov, fotografij iz družinskih arhivov, odlomkov iz Zupanovih del boste lahko prebrali še intervjuje, pričevanja in raziskovanja Davida Tasića, Alenke Puhar, Metoda Pevca, Dušana Jovanovića, Mance Košir, Milčka Komelja, Toneta Pavčka, Borisa Cavazze in drugih. Dela Vitomila Zupana razkrivajo življenjsko zgodbo izjemno vitalne in zapletene umetniške osebnosti: mornarja, boksarja, filozofa, slikarja, učitelja smučanja, pustolovca, zapornika, nagrajenca in večnega upornika. Bil je v italijanski internaciji, potem v partizanih. Po vojni so ga na montiranem procesu obsodili in zaprli za šest let. Po vrnitvi iz zapora se je posvetil književnosti in postal z romani, kot so Levitan, Menuet za kitaro, Komedija človeškega tkiva velika pisateljska avtoriteta in ikona naslednjih generacij.

uri, kjer bo tiskovna konferenca ob izidu ... Vitomil Zupan book. Read reviews from world's largest community for readers.

obletnici rojstva) - www.rtvslo.si, 20.01.2014; Pred sto leti se je rodil Vitomil Zupan - www.mancakosir.com »Zelo važno je priti na grič« - www.pogledi.si, 14.01.2014; Vitomil Zupan: Opus, ki je nastal tudi za rešetkami - www.dnevnik.si, 14.01.2014; Pozabljeni dramski opus Vitomila Zupana - www.delo.si, 20.10.2014 »Grič«, ki se le rahlo dviga nad ravnico, razneti bralčevo pričakovanje, lahko tudi radovednost: kaj tako neodjenljivo magnetičnega je na njem, da je tako važno priti gor? Odgovor ga nemara pričaka, če se napoti po avtorjevih sledeh. Znano je, da je Vitomil Zupan najprej nameraval nasloviti svoj vojni roman prav s tem stavkom. Pred 100 leti se je na današnji dan rodil Vitomil Zupan.

POVEZANE KNJIGE