Velika vojna in moderni spomin

Velika vojna in moderni spomin - Paul Fussell | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Fussell
DIMENZIJA
7,91 MB
IME DATOTEKE
Velika vojna in moderni spomin.pdf
ISBN
1323552366998

OPIS

"Če bi ta knjiga imela podnaslov, bi ta bil nekaj podobnega kot "Preiskava o nenavadni literarnosti realnega življenja." Osredotočil sem se na kraje in situacije, kjer se literarna tradicija in realno življenje pomembno križata, s tem pa sem poskušal vsaj za silo razumeti sočasni in recipročni proces, v katerem življenje literaturi podaja snov, medtem ko literatura življenju vrača uslugo s tem, da mu podeljuje oblike. In ukvarjal sem se še z nečim: z načinom, kako sta se dinamika in ikonografija velike vojne izkazali za odločilni politični, retorični in umetniški determinanti poznejšega življenja. Hkrati s tem, ko se je vojna zanašala na podedovani mit, je proizvajala novi mit, ta mit pa je sestavni del našega lastnega življenja." (iz avtorjevega predgovora)

Foto: MMC RTV SLO Za vojake, ki so padli na drugih frontah, srbskem bojišču na primer, ne moremo reči, da smo jih pokopali, ker nihče ne ve, kje je njihov grob. Petra Svoljšak.

[email protected] ... Kostja Žižek is the author of The Great War and Modern Memory (4.18 avg rating, 4974 ratings, 256 reviews, published 1975), Cold Intimacies (3.77 avg rat... VELIKA VOJNA IN MALI LJUDJE - MEDNARODNI ZNANSTVENI SIMPOZIJ OB 100. OBLETNICI ZAČETKA PRVE SVETOVNE VOJNE Simpozij bo v sejni sobi v II.

POVEZANE KNJIGE