Stalin

Stalin - Simon Sebag Montefiore | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Simon Sebag Montefiore
DIMENZIJA
7,61 MB
IME DATOTEKE
Stalin.pdf
ISBN
5557773275721

OPIS

Izjemna biografija Josifa Visarionoviča Stalina, h kateri je predgovor napisal dr. Jože Pirjevec, je najpopolnejši prikaz diktatorjevega življenja in dela doslej. Osvetljuje čas od Leninove smrti leta 1924, ko se je začel Stalinov boj za prevzem njegovega položaja v partiji, do leta 1953, ko se je z njegovo smrtjo končalo eno najbrutalnejših obdobij v človeški zgodovini.Avtor je na podlagi številnih intervjujev s skoraj vsemi še živečimi pričami Stalinove strahovlade in doslej nedostopnih ali celo neznanih dokumentov oblikoval pripoved, ki diktatorja, njegovo družino in najožje sodelovce prikaže z vseh zornih kotov. V njihovem zasebnem življenju, polnem smrtonosnih spletk in kot javne osebnosti, ki so krojile sovjetsko in svetovno zgodovino.Knjiga, ki s svojo grozljivo sliko stalinizma bralca uroči!- svetovna uspešnica, prevedena v več kot 20 jezikov- ugledna britanska nagrada: ZGODOVINSKA KNJIGA LETA (Histroy Book Of The Year)- dr. jože Pirjevec v spremni besedi o odnosih med Titom in Stalinom- več kot 70 fotografij!

--TadejM pogovor 23:46, 11. februar 2021 (CET) With Tenor, maker of GIF Keyboard, add popular Stalin animated GIFs to your conversations.

The story is about how an ex-army officer brings change in society by making people to help each other. In a party dominated by intellectuals and rhetoricians, Stalin stood for a practical approach to revolution, devoid of ideological sentiment.Once power was in Bolshevik hands, the party leadership gladly left to Stalin tasks involving the dry details of party and state administration. In the power struggle that followed Vladimir Lenin's death in 1924, the intellectual sophistication and ... Stalin thought the actor John Wayne (1907-1979) was a threat to Communism and should be assassinated.

POVEZANE KNJIGE