Praznična večglasja

Praznična večglasja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,11 MB
IME DATOTEKE
Praznična večglasja.pdf
ISBN
9031734476780

OPIS

Prazniki in njihovi pomeni, oblike in prizorišča se spreminjajo, kakor se spreminjajo skupine, ki jih ti priklepajo nase: motivi in prakse praznovanja tako ne le, da trajneje ali začasno fiksirajo idenitete skupin, jih tudi premikajo. Moč prazničnih ritualov ni zgolj v zamrzovanju konformnosti do starega in ukoreninjenega, temveč tudi v omogočanju sprememb. Zato so osvobajajoči, ne pa zasužnjujoči. Njihova "odprtost" ali transformativna moč ustavarja sodobno praznično pokrajino kot krpanko tradicijskega in inovativnega, spominov na preteklosti in misli za prihodnost, kolektivnega in individualnega, globalnih tokov in lokalnih posebnosti. Raziskovalcem narekuje kritične obravnave, ki so same glas v mnogoglasju interpretacij fenomenov prazničnosti.

Objavil/a Anarho Wine, dne 2014-12-24 ob 11:49:09 Deli naprej Velikokrat me vprašajo, kaj ponuditi k jedi za praznično večerjo. Sam sem mnenja da za Decembrske praznike bolje, vprašati kakšno hrano ponuditi k vinu :) Pravo vprašanje ki je na mestu je koliko vina kupiti? ... Doslej sta v okviru projekta izšli knjiga Politika praznovanja (2013) in Praznična večglasja (2014).

Nove maše smo se udeležili zjutraj v nebeško lepih Ledinah, na skrajnem robu Koprske škofije, zlato mašo pa smo skupaj z doberdobskimi verniki in prijatelji našega cenjenega sodelavca praznovali pod večer v prazničnem Doberdobu, na robu slovenskega narodnega ozemlja. Obe bogoslužji, slavji, sta bili ... Increasing penetration by the market into the governing of agri-environments, and the use of market-oriented approaches in an attempt to produce more sustainable outcomes, is a characteristic ... V tej knjigi ne gre za razgrnitev novega in popolnega prazničnega koledarja niti praznične tipologije, ki se ji sodobna praznična pokrajina, v kateri soživi niz zelo različnih praznikov in ... Praznična večglasja : prazniki in oblikovanje skupnosti na Slovenskem.

POVEZANE KNJIGE