Praktični paleo

Praktični paleo - Diane Sanfilippo | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Diane Sanfilippo
DIMENZIJA
10,11 MB
IME DATOTEKE
Praktični paleo.pdf
ISBN
1167011798268

OPIS

Ta knjiga je popoln vodnik po naravni, polnovredni prehrani za zdravje in vitalnost. Z njegovo pomočjo boste spoznali prebavno funkcijo od začetka do konca.Poučili se boste, kako sodobna hrana škoduje prebavi in s tem vsemu telesu: zakaj nas pestijo alergije, intoleranca za gluten, vnetja …Med 11 skrbno oblikovanimi prehranskimi načrti boste lahko poiskali pravega zase, če imate avtoimunsko bolezen (astma, revmatoidni artritis, sladkorna bolezen …), težave s prebavo, ščitnico, živčevjem, srcem, če okrevate po raku, če vam primanjkuje energije.S paleoprehrano boste lahko tudi učinkovito shujšali.Športniki se boste poučili o idealni prehrani za ohranjanje in povečanje telesne zmogljivosti.Pri vsem pa se boste razvajali s skoraj 200 sočnimi recepti.Spoznali boste, da je paleoprehrana zakladnica nesramno dobrih jedi, ki jih sploh ni težko pripraviti.

Zaradi zdravstvenih težav sem razmišljala o svoji prehrani, vendar nisem mogla ugotoviti, kaj je tisto, kar mi ne ustreza, dokler nisem prišla do podatka, da naj bi bila tretjina prebivalstva občutljiva na gluten, pri čemer velika večina tega sploh ne ve. Sasvim sigurno ste bar načuli, ako ne i probali, da postoji nekakva "paleo dijeta" - način ishrane kakav su imali naši daleki preci iz paleolita, odnosno u zoru kamenog doba. Mnogi "fitnes gurui" i drugi zagovornici raznih dijeta za mršavljenje tvrde da je način ishrane kakav su imali "pećinski ljudi" (pre na primer 3 miliona godina do pre oko 10.000 godina) idealan i za ... Praktični paleo / Diane Sanfilippo ; [prevedla Maja Šukarov].

Gluten, prisoten v pšenici, ječmenu, rži, piri in deloma tudi v ovsu, nima neke posebne koristi, v bistvu ga človek ne potrebuje, vendar pa ob zdravi prehrani za ljudi ki niso občutljivi nanj, ni razloga, da bi ga povsem izločili iz prehrane. Glutenu, ki ga najdemo v žitih, kot so pšenica, ječmen in oves, se moramo izogibati kot kugi. Takšno je tudi spoznanje Diane Sanfilippo, avtorice priročnika Praktični paleo - popolni vodnik po naravni, polnovredni prehrani za zdravje in vitalnost, pred kratkim izdanega pri založbi Mladinska knjiga.Objavljamo tri recepte iz knjige. praktiČni paleo praktiČni paleo praktiČni paleo praktiČni paleo praktiČni paleo praktiČni paleo praktiČni paleo.

POVEZANE KNJIGE