Ob desetih zvečer

Ob desetih zvečer - Kate de Goldi | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kate de Goldi
DIMENZIJA
5,66 MB
IME DATOTEKE
Ob desetih zvečer.pdf
ISBN
4852021758893

OPIS

V življenju dvanajstletnega Frankieja Parsona vse teče po ustaljenem redu: jutranje mijavkanje mačke Špehobranke. Slaba volja njegove starejše sestre. Pot do avtobusa z najboljšim prijateljem Gigsom. Učitelj gospod A in njegovo najljubše orožje: slovar. Obiski tet. Večeri z Louijem in stricem Georgeom. In odgovori njegove mame, vedno ob desetih zvečer. Vse, da ga ne bi bilo tako zelo strah! Toda letos je vse drugače. Zaradi nove sošolke Sydney in njenih (pre)številnih vprašanj. Frankiejev skrbno varovani svet se prične podirati in končno pripelje do bolečega soočenja z najbolj pomembnim odgovorom. Odgovorom na vprašanje, ki si ga Frankie nikoli ne upa postaviti. Ganljiva družinska zgodba o strahu in pogumu in o tem, kaj pomeni živeti.Kate de Goldi (1959) živi in dela v Wellingtonu na Novi Zelandiji. Za svoje literarno delo je prejela že številne domače in tuje nagrade. Roman Ob desetih zvečer je bil več mesecev uvrščen na lestvico najbolje prodajanih knjig na Novi Zelandiji in je preveden v več svetovnih jezikov. To je njena prva knjiga v slovenščini.

Zaenkrat v svojem delu še vedno uživa. Za posel se je odločil, ker ni imel redne službe.

Mitohondriji takrat skozi svojo membrano puščajo elek­trone, kar vodi ... Teh je kar 85 odstotkov in se ob nočni mori zbudijo ali ne, sanj pa se večinoma spomnijo. Sanje jih lahko tako pretresejo, da jih zbudijo iz spanca.

POVEZANE KNJIGE