Léon in Louise

Léon in Louise - Alex Capus | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alex Capus
DIMENZIJA
8,67 MB
IME DATOTEKE
Léon in Louise.pdf
ISBN
1489640408618

OPIS

Kakor mnoga Capuseva dela je tudi roman Léon in Louise naslonjen na resnične dogodke in zgodbe resničnih oseb. Le da si pisatelj tokrat ni izbral usode kakšne znamenite zgodovinske osebnosti, temveč nekaj ključnih trenutkov v življenju svojega deda po očetovi strani, ki je doživel in preživel dve svetovni vojni: kot mladenič prvo v Normandiji in kot družinski oče drugo v okupiranem Parizu. A zgodovinsko je v tem romanu le ozadje, čeprav je raziskano z zvedavostjo zgodovinarja, z natančnostjo etnologa in s humorjem filozofa; v ospredju je zgodba o veliki, skoraj sedemdeset let trajajoči ljubezni med avtorjevim dedom, domišljijsko dograjenim v Léona, in Louise, žensko, katere obstoj je dedova družina štela za njegovo skrivnost. Ljubezen v času svetovnih vojn, roman o dvajsetem stoletju. Léon in Louise je bil leta 2011 nominiran za ugledno nemško knjižno nagrado. Lepa zgodba o lepi ljubezni v grdih časih.Sodobni švicarski pisatelj Alex Capus (1961) je nekaj let delal kot novinar, sredi devetdesetih se je povsem posvetil pisateljevanju. Je predvsem romanopisec, a tudi avtor kratkih zgodb in pripovedi (in enega stripa). Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

Bei der Beerdigung von Léon, die in der Notre Dame in Paris stattfindet, taucht Louise unangemeldet auf. Sie geht zum offenen Sarg, küsst Léon, legt die Fahrradklingel ins Grab, lächelt und verlässt die Kirche wieder. Nevsakdanja ljubezenska zgodba vzplamti, ko takrat sedemnajstletni Léon na kolesu sreča lepo in živahno Louise, ki v hipu očara mladeniča.

684 likes. Bienvenue dans l'univers rétro-chic et poétique de LÉON & LOUISE, vêtements et accessoires de mode pour enfants Made in France Ähnlich wie Léon und Louise selbst es anmuten, legt auch der Erzähler ein gewisses Urvertrauen an Das Leben, á la es kommt schon so, wie es kommen soll, an denTag.

POVEZANE KNJIGE