Koga naj volim?

Koga naj volim? - Tadevž Ropert | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tadevž Ropert
DIMENZIJA
8,30 MB
IME DATOTEKE
Koga naj volim?.pdf
ISBN
5679648667618

OPIS

Knjiga Koga naj volim?, v kateri avtor poljudno razgalja delovanje politike, je nekakšen "priročnik" oziroma "knjiga za samopomoč", namenjena slehernemu volivcu/državljanu, ki se upre neznosni lahkosti pasivnosti. Prav tistemu, ki si zastavlja naslovno vprašanje. Ker se tudi pisec sam znajde pod težo tega vprašanja, se odloči za raziskovanje in iskanje odgovorov, kar se izkaže za razburljivo popotovanje do skritih mehanizmov politike, ki se pokažejo izza debelih plasti tako blagozvočnih fraz poklicnih politikov kot za težko razumljivo latovščino teoretikov.Avtorjev namen nikakor ni le podati nove analize stanja, temveč tudi pretresti ponujene alternative, ki jim ob bok postavlja lastne predloge. Premislek začne z razmerjem med psihološkim aparatom človeka (mišljenjem, vedenjem in občutenji) in močjo, nato pa se s perspektive posameznika preseli v širše okolje, v politične sisteme, ki jih poznamo. Po predstavitvi osnov se poglobi v določena področja in na zaznanih napakah oziroma pomanjkljivostih poskuša graditi odgovore na vprašanja, ki se porajajo slehernemu državljanu, kot na primer: Zakaj bi sploh volil? Zakaj bi se zanimal za politiko? Zakaj je v naši družbi toliko apatije? Pozornost nameni tudi korupciji ter razkoraku med zunanjo podobo in dejanskim delovanjem političnih strank, ki sta zelo blizu slovenskemu bralcu, a je mogoče pisanje aplicirati tudi na politično delovanje drugih evropskih držav.

Petra Greiner Vem, da obstaja levica, to naj bi bili ateisti in desnica kristjani. Televizije ne gledam, kaj slucajno ujemem po internetu na novicaj, a ne berem, samo vcasih preletim.

Morda velja dodati samo še to, da zaimek »nas« nikakor ne označuje samo generacije Y, čeprav ji avtor knjižice pripada, saj se apatija še zdaleč ni zalezla samo v mlade. Najviše volim Fatty. Koga vi najviše volite na forumu? na dno.

POVEZANE KNJIGE