Jezusovo otroštvo

Jezusovo otroštvo - J. M. Coetzee | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
J. M. Coetzee
DIMENZIJA
9,86 MB
IME DATOTEKE
Jezusovo otroštvo.pdf
ISBN
7167802358949

OPIS

Moški srednjih let in petletni fant, njegov varovanec, z ladjo prispeta v tujo, špansko govorečo deželo, da bi začela novo življenje. Starih spominov nimata več. Znajdeta se v družbi socialne blaginje, kjer vsak prišlek dobi stanovanje, službo in finančno podporo, javni prevoz pa je zastonj. Moški se zaposli v pristanišču in z drugimi delavci razpravlja o ureditvi družbe, o naravi in smislu dela ter drugih etičnih vprašanjih. Nepredvidljivo dogajanje, ki po malem polzi onstran racionalne doumljivosti, se zaplete, ko moški fantu najde mater. Fant postane neukrotljiv, samosvoj – podoben kvečjemu Malemu princu ali don Kihotu – kot tak pa trn v peti družbi, ki jo postopoma lahko ugledamo tudi kot družbo birokratskega enoumja.John Maxwell Coetzee (1940), Nobelov nagrajenec, se je rodil v Cape Townu. V mladosti je nekaj časa živel v Angliji in Ameriki, se nato za več desetletij vrnil v Južno Afriko, leta 2002 pa je novo življenje poiskal v Avstraliji.

John Maxwell Coetzee ( 0) ISBN/EAN:P_9789612820053. Redna cena: 29,95 € Na voljo tudi e-knjiga na spletnem portalu .

Ni tretji zvezek, ampak nekakšna vhodna veža k obema knjigama o liku in oznanilu Jezusa iz Nazareta, ki sta že izšli. Tu sem zdaj v pogovoru s preteklimi in ... Pred tem so Jezusovo rojstvo v splošnem praznovali 6.

POVEZANE KNJIGE