Iz morja v ponev

Iz morja v ponev - Marjuča Offizia | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjuča Offizia
DIMENZIJA
10,4 MB
IME DATOTEKE
Iz morja v ponev.pdf
ISBN
3159737497210

OPIS

30 let po prvi izdaji se med nas vrača knjiga iz Morja v ponev Marjuče Offizia. V novi obliki, obogatena z novimi in za spremenjene okuse bolj dodelanimi recepti. Še vedno pa se predstavlja z istimi ribami našega morja, tudi s tistimi, na katere smo zaradi modnih trendov že skorajda pozabili. Knjiga pa ni le enostaven kuharski priročnik, saj bralcem in bolj ali manj izkušenim kuharjem ponuja veliko več: avtorica je vsaki ribi dodala opis, slovenska, italijanska, hrvaška, predvsem pa narečna imena, s katerimi jih poznamo v našem primorju, kajti ni dovolj, da znamo ribo primerno pripraviti – ribo moramo najprej prepoznati.Velika prednost publikacije so tudi fotografije vseh rib. Tudi te so večinoma delo Marjuče Offizia, ki je, za potrebe knjige, v tržaški ribarnici postavila pravi fotografski studio.Iz morja v ponev je knjiga, ki vam bo pomagala ustvarjati vedno nove priložnosti za preživetje dragocenih trenutkov v prijetni družbi, ob kakovostni hrani in dobri pijači.Marjuča Offizia je bivša kulturna urednica na Deželnemu sedežu RAI v Trstu in izkušena kuharica in poznavateljica ribjih jedi. Knjiga Iz morja v ponev je nastala iz serije oddaj o ribah, ki jih je Offizia imela v osemdesetih letih, in je sad nadaljnjih poglobljenih raziskav na področju ihtiologije, ribiške tradicije na tržaški obali in krajevne kulinarike. Za obnovljeno izdajo je avtorica dodala veliko koristnih nasvetov v zvezi s čiščenjem rib in njihovo pripravo za kuho, posodobila je stare recepte glede na današnje okuse ter dodala veliko novih namigov in receptov.

040-467-739. Možen osebni prevzem v LJ - Rudnik.

V primeru predhodnega plačila je poštnina za knjigo 2.6€. Kikladska ponev je opisno ime za zgodnje keramične predmete iz kikladskega obdobja z egejskih otokov. Najdemo jih predvsem pri kikladskih kulturah Grotta-Pelos in Keros-Siros.

POVEZANE KNJIGE