Iz morja v ponev

Iz morja v ponev - Marjuča Offizia | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjuča Offizia
DIMENZIJA
10,65 MB
IME DATOTEKE
Iz morja v ponev.pdf
ISBN
9760072641530

OPIS

30 let po prvi izdaji se med nas vrača knjiga iz Morja v ponev Marjuče Offizia. V novi obliki, obogatena z novimi in za spremenjene okuse bolj dodelanimi recepti. Še vedno pa se predstavlja z istimi ribami našega morja, tudi s tistimi, na katere smo zaradi modnih trendov že skorajda pozabili. Knjiga pa ni le enostaven kuharski priročnik, saj bralcem in bolj ali manj izkušenim kuharjem ponuja veliko več: avtorica je vsaki ribi dodala opis, slovenska, italijanska, hrvaška, predvsem pa narečna imena, s katerimi jih poznamo v našem primorju, kajti ni dovolj, da znamo ribo primerno pripraviti – ribo moramo najprej prepoznati.Velika prednost publikacije so tudi fotografije vseh rib. Tudi te so večinoma delo Marjuče Offizia, ki je, za potrebe knjige, v tržaški ribarnici postavila pravi fotografski studio.Iz morja v ponev je knjiga, ki vam bo pomagala ustvarjati vedno nove priložnosti za preživetje dragocenih trenutkov v prijetni družbi, ob kakovostni hrani in dobri pijači.Marjuča Offizia je bivša kulturna urednica na Deželnemu sedežu RAI v Trstu in izkušena kuharica in poznavateljica ribjih jedi. Knjiga Iz morja v ponev je nastala iz serije oddaj o ribah, ki jih je Offizia imela v osemdesetih letih, in je sad nadaljnjih poglobljenih raziskav na področju ihtiologije, ribiške tradicije na tržaški obali in krajevne kulinarike. Za obnovljeno izdajo je avtorica dodala veliko koristnih nasvetov v zvezi s čiščenjem rib in njihovo pripravo za kuho, posodobila je stare recepte glede na današnje okuse ter dodala veliko novih namigov in receptov.

Avtor: Marjuča Offizia. Založba: Založništvo tržaškega tiska, 1988.

Njihov namen je še vedno neznan, čeprav se običajno razlagajo kot izdelki prestiža. Ti predmeti so bogato okrašeni in skrbno oblikovani. Klapavice in druge školjke bomo pospremili na poti z morja v ponev, pokazali tehnike čiščenja in nekaj drugih koristnih napotkov, zato se nam bo v oddaji pridružil školjkar Mitja Petrič iz Mytilusa, kar je latinsko ime za klapavico, pred 15-imi leti so pridobili prvo koncesijo za gojenje užitnih klapavic na Debelem rtiču in kasneje ... Posts about iz morja written by napo.

POVEZANE KNJIGE