Beatli

Beatli - Lars Saabye Christensen | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lars Saabye Christensen
DIMENZIJA
11,46 MB
IME DATOTEKE
Beatli.pdf
ISBN
5034289409527

OPIS

Oslo, sredi divjih šestdesetih. Tudi Kimu Karlsenu in njegovim trem najstniškim prijateljem glasba oboževanega liverpoolskega kvarteta obrne življenje na glavo in tako od plošče do plošče počasi odraščajo, dokler se, tako kot se je to zgodilo njihovim idolom, njihove poti počasi ne razidejo. Beatli pa niso le kultni roman o beatlomaniji in rokerski generaciji, ampak predvsem topla in humorna, a tudi melanholična in trpka pripoved o odraščanju, ki se s svojo neubranljivo univerzalnostjo vtisne globoko v spomin.Pisatelj in pesnik Lars Saabye Christensen (1953) je eden najbolj branih sodobnih norveških avtorjev. Njegov prvi roman Beatli (Beatles) iz leta 1984 so norveški bralci pred nekaj leti izbrali za svojo najljubšo knjigo. Ob trideseti obletnici izida so po njej posneli tudi film.

Podrli so mnoge prodajne rekorde, med drugim več kot 50 uvrstitev na ameriški lestvici najboljših malih plošč ter 20 prvih mest. Članki z oznako Beatli. prvi mesec samo 1 eur.

Našli smo skupno točko in okoli nje oblikovali to skupino, katere prvotni namen je zabava in posredovanje glasbe Beatlov tistim, ki so jo morda zaradi mladosti spregledali ali pa jo želijo podoživeti. " Beatli naj bi bili največja romantika 20. stoletja, toda nihče takrat ni mogel predvideti, da se bo ta že takrat fenomenalen dosežek razširil v naslednje stoletje," je za AFP povedal zgodovinar skupine Mark Lewisohn.

POVEZANE KNJIGE