Zgodovina umetnosti starega veka

Zgodovina umetnosti starega veka - Johann Joachim Winckelmann | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Johann Joachim Winckelmann
DIMENZIJA
7,79 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina umetnosti starega veka.pdf
ISBN
5838087497499

OPIS

Winckelmannova mojstrovina Zgodovina umetnosti starega veka je bila objavljena leta 1764. Kritiki so delo kmalu prepoznali kot veličasten prispevek k evropski literaturi in temeljno delo za nadaljnji razvoj umetnostne zgodovine in klasične arheologije. Za najpomembnejši prispevek velja temeljit in luciden kronološki pristop, ki je vključeval tudi razvoj sloga. Avtor v delu obravnava tudi umetnost egiptovske civilizacije in Etruščanov ter sumarično še umetnostno ustvarjanje Perzijcev in Feničanov. Prav v tem delu se je prvič pojavila definicija umetnostnega ustvarjanja civilizacij kot živ organizem, ki raste, zori in propade.Vključene so tudi številne pripovedi o nastajanju in ustvarjanju umetnosti in umetnin.

kamena doba (paleolitik, mezolitik, neolitik) - obdobje razvojnega preoblikovanja človeka od skupnega prednika do miselnega človeka, uporabe ... Več: JOHANN JOACHIM WINCKELMANN: ZGODOVINA UMETNOSTI STAREGA VEKA Založba Modrijan Prevedla Martina Soldo Knjiga je nova , neodprta, trda vezav Predavanja skupaj s predmetom Umetnost starega veka II tvorijo celoto. V prvem delu se slušateljice in slušatelji seznanijo z najbolj značilnimi dosežki starih civilizacij Mezopotamije in Egipta, egejskih kultur bronaste dobe in grške umetnosti od njenih začetkov do klasične dobe; v drugem delu pa študentke in študenti dobijo vpogled v ... Zgodovina, viri in obdobja 1.

Kritiki so delo kmalu prepoznali kot veličasten prispevek k evropski literaturi in temeljno delo za nadaljnji razvoj umetnostne zgodovine in klasične arheologije. UMETNOST STAREGA VEKA . UMETNOST MEZOPOTAMIJE.

POVEZANE KNJIGE