Zgodbe iz enega in drugega žepa

Zgodbe iz enega in drugega žepa - Karel Čapek | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karel Čapek
DIMENZIJA
11,72 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz enega in drugega žepa.pdf
ISBN
2365780114965

OPIS

Knjigi Zgodbe iz enega žepa in Zgodbe iz drugega žepa sodita med najboljša dela češkega literarnega velikana Karla Čapka (1890– 1938). Večinoma kriminalne zgodbe, katerih junaki so policijski komisarji, agenti, policaji, pa tudi poročni goljufi, zločinci in fanatični zbiralci, prinašajo veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Čapek je v njih pokazal vse plati svojega izjemnega talenta, saj ni samo sijajen pripovedovalec napetih zgodb, temveč tudi mojster paradoksa. Enkrat pokaže smisel za prefinjeno ironijo, drugič svoje razumevanje pravičnosti, ki ga ni mogoče ukleščiti v nobene zakone, tretjič napol resno in napol zabavljivo demonstrira novo psihoanalitično metodo, kako razkrinkati morilca ali prepoznati novinarja. Temelj vseh zgodb je iskanje pravice in pravičnosti, prežema jih fin humor in tipična čapkovska ironija. Karel Čapek je zgodbe s kriminalnim zapletom povzdignil v brezčasne male študije o človeški naravi.

Teleta ovohavajo krave, kadar koli se pohod zatakne. Postaren moški stopa sklonjen pod odojkom, s puško in koso; na kosi visi kokoš.

Kot bumerang. Po kratkem potovanju v mestu Asissi, sva v skupnosti živela več kot tri mesece. Stric Ralf je iz žepa potegnil tresoči se mobilni telefon, da bi odgovoril mami, a se je naprava tako močno tresla, da je padla v vodo: pljusk! Stric Ralf se je takoj slekel in se pognal v vodo za njo, a na žalost je ni mogel najti.

POVEZANE KNJIGE