Zastrupljene besede

Zastrupljene besede - Maite Carranza | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maite Carranza
DIMENZIJA
5,93 MB
IME DATOTEKE
Zastrupljene besede.pdf
ISBN
4451534691907

OPIS

Tipični crossover roman, ki premika meje in krepko pritegne pozornost ne le najstniškega, ampak tudi odraslega bralca. Vsebina se zlaga skupaj kot sestavljanka, prvoosebne pripovedi Bàrbare, njene matere, njene prijateljice ter inšpektorja Lozana pa prikazujejo različne poglede na njeno izginotje.Bàrbara je najstnica, katere otroštvo je skalilo nasilje in katere mladost je nočna mora - a kljub temu ne razume povsem zlorabe, ki jo je utrpela. Begajo jo čustva sovraštva in ljubezni, ki jih čuti do zlorabitelja, zaveda se, da je prav on tenka nit, ki jo še povezuje z zunanjim okoljem in jo nenavsezadnje še ohranja živo. Domači so jo v štirih letih od njenega izginotja, izginila je v starosti petnajstih let, že proglasili za mrtvo, saj kljub obsežni policijski akciji za njo ni najti sledi. Čez štiri leta, ko bi jih Bárbara imela devetnajst, mora inšpektor Lozano v pokoj. Vest mu ne da, da bi zadnji dan svojega službovanja ne obiskal Bárbarinih staršev. In takrat se začne klobčič odvijati, v času enega samega dne pride do razpleta, ki bralca ne le preseneti, pač pa od njega zahteva tudi moralno opredelitev.Nagrade in priznanja- uvrščen med Bele vrane 2011 Mednarodne mladinske knjižnice v Münchnu- prejel nagrade 2011 Premio Critica Serra d\'or- 2011 Spanish National Young Literature Award- 2010 EDEBE prize

Na Otoku, kjer je parlamentarne volitve mogoče pričakovati na začetku maja oziroma junija, ta čas oblaki puščic švigajo na vse strani, piše Mimi Podkrižnik v Delu. Zastrupljene besede : Maite Carranza, Zastrupljene besede. Prevod: Veronika Rot.

Dekličino pozornost je še posebej pritegnila tista o fantu, ki so ga kmetje nepravično pregnali s svojega doma na vrhu gore, saj naj bi jim v dolino metal senco. PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO V 8. in 9RAZREDU Boyne, J.: Deček v črtasti pižami Brajko-Livaković: Nikomur ne povej Carranza: Zastrupljene besede Dowd, S.: Čisti krik / Cesta utehe Forman, G.: Če ostanem / Kamor je šla Fritz-Kunc, M.: Modri pulover / Kam gredo ptice umret / Punčka v ogledalu … Frey, J.: Velike zelene oči / Jaz, drugačna … PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO ZA 8.

POVEZANE KNJIGE