Vsi moji dnevi so sobote

Vsi moji dnevi so sobote - Neža Maurer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Neža Maurer
DIMENZIJA
7,48 MB
IME DATOTEKE
Vsi moji dnevi so sobote.pdf
ISBN
9245445875731

OPIS

Pesnica, ki bo konec leta vstopila v štiriinosemdeseto leto, pravi: Vse je prav: Odhajam – / in vse je prav. / V meni sta ljubezen / in veliki mir. Ti verzi povedo vse tisto, za kar v tej knjigi gre – štiriinpetdeset tukaj zbranih njenih novih pesmi, ki jih je uredil in s spremno besedo povezal Peter Kolšek, ne prinaša mračnih onostranskih razodetij in velikih besed o smrti. Ljubezen, ki je imela v poeziji Neže Maurer zmeraj dom, z njo pa je bilo povezanega tudi veliko nemira, je zdaj postalaveliki pomirjujoči mir – vsesprejemajoča ljubezen. Takšno je doživljajsko središče, iz katerega raste pozna poezija Neže Maurer in zaradi katerega je doživljaj pri njej postal tudi duhovna, ne samo lirska kategorija. Omogoča ji mirno, preudarno izrekanje splošnih, a tudi intimnih resnic.

Jaz sem to izsiljeval. Včasih je zaradi tega prihajalo tudi do sporov.

Zato so šli še na testiranje z bolj zanesljivimi PCR-testi. Tam pa so bili vsi po vrsti negativni. Po informativnih dneh, ki so po spletu potekali minuli konec tedna, je pred devetošolci in dijaki zadnjih letnikov pomembno vprašanje: kam se vpisati, katero šolo izbrati.

POVEZANE KNJIGE