Velikani Himalaje

Velikani Himalaje - Viki Grošelj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Viki Grošelj
DIMENZIJA
3,92 MB
IME DATOTEKE
Velikani Himalaje.pdf
ISBN
5729866303621

OPIS

Pri Planinski založbi PZS je izšla knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje. To je že štirinajsta knjiga tega plodovitega alpinističnega pisca. V njej je predstavil vseh štirinajst svetovnih osemtisočakov in orisal zgodovino vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih bodisi v tujih odpravah. Knjiga je napisana v živem in zanimivem slogu, ki je značilen za avtorja, in bogato opremljena s številnimi fotografijami.Avtor knjige Viki Grošelj, rojen 3. junija 1952, je vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in gorski vodnik. Po poklicu je športni pedagog.Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih osemtisočakov. Na vse vrhove, razen na Makalu, Everest in Kangčendzengo, je splezal brez uporabe dodatnega kisika.

Oddajo je pripravila Lucija Fatur. Velikani Himalaje Sobotno branje.

Alpina je podprla večletni projekt snemanja dokumentarnih filmov iz serije Velikani Himalaje, ki ga vodi slovenski alpinist Viki Grošelj v organizaciji Planinske zveze Slovenije in v sodelovanju z RTV Slovenija. Kdo so velikani Himalaje, ki jim posvečate istoimenski naslov knjige? Velikani so najvišji vrhovi sveta, 14 jih je, z več kot osem tisoč metrov nadmorske višine. Oni so glavni junaki, njim pa sem dodal zgodbe ljudi, ki so želeli splezati nanje, in nekateri so se pri tem absolutno izkazali za junake. Spoštovani, RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30.septembra 2013, ob 15.

POVEZANE KNJIGE