Valat

Valat - Peter Čeferin | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Čeferin
DIMENZIJA
6,81 MB
IME DATOTEKE
Valat.pdf
ISBN
5886453888169

OPIS

In življenje teče dalje, pravi dr. Peter Čeferin v zadnji izmed oseminštirideset zgodb, v kateri je zajel vse svoje življenje od rojstva naprej. Za razliko od prvenca (Moje odvetniško življenje), je kompozicijska dominanta v tokratni zbirki zgodb z naslovom Valat osebna izpoved avtorja. Zgodbe so vezane na avtorjevo družino, mladost, služenje vojaškega roka, zelo iskreno pa dr. Peter Čeferin v tej knjigi spregovori o prepadih, čez katere je kot mlad človek moral stopiti. S skorajda boleče resnično pisavo nam avtor brez olepševanja ali iskanja opravičila zase razgrinja svoje spodrsljaje, popivanja, pretepe in uporništvo v času služenja vojaškega roka. Iz knjige, ki jo je z ilustracijami opremil priznani slovenski ilustrator Izar Lunaček denimo izvemo, da se je avtor rodil skorajda med igro taroka, ker je njegova mati kljub rednim popadkom trmasto vztrajala, da bo partijo odigrala do konca, saj je imela v rokah narejenega Valata. Kako naključno, ali pa tudi ne; iz vseh zgodb v knjigi namreč poleg iskrenosti in jezikovnega verizma, bije tudi trma in vztrajnost avtorja, da vse, česar se loti, odigra do konca. Kljub številnim življenjskim stranpotem, kljub divji mladosti, polni pretepov, popivanja, kljubovanja in številnim zdrsom, ki se človeku, ki je človek z veliko začetnico v življenju zgodijo, čeravno mu jih danes nihče, ki ga osebno ne pozna, ne bi pripisal. Dr. Peter Čeferin, danes eden najbolj prepoznavnih in najprodornejših slovenskih odvetnikov, zagovornik in borec za pravično obravnavanje vsakogar, ki se znajde pred sodiščem, je namreč človek z veliko začetnico tudi zato, ker iz zgodb njegovega življenja kar hitro razberemo, da ima rad človeka. Tistega imenitnega in tistega manj imenitnega, revnega, manj pomembnega ali pa tistega, ki ga je treba zagovarjat na sodišču. Zgodbe v knjigi Valat nam skozi branje odkrijejo pot in način delovanja avtorja, ki izrazito spominjajo tudi na karate do, pot karateja, ki se nikjer ne konča. Najbrž zato, ker ima avtor pri svojih petinsedemdesetih letih redne treninge karateja, pri katerem je dosegel mojstrsko stopnjo drugi Dan. In tudi ta pot teče dalje.

Narodnost: slovenska književnost. Pred kratkim (2018) je izšla (in bila vnešena na ta portal) knjiga Tadeja Goloba: "Nespodobni odvetnik" o življenju dr.

The majority of the residents work in agriculture. Our Merch: https://vladandniki.com/"Vlad & Niki" is the global preschool phenomenon and highest rated kids channel on YouTube starring the imaginative person... Definition of valat in the Definitions.net dictionary. Meaning of valat.

POVEZANE KNJIGE