V tvoji puščavi

V tvoji puščavi - Miguel Sousa Tavares | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miguel Sousa Tavares
DIMENZIJA
9,61 MB
IME DATOTEKE
V tvoji puščavi.pdf
ISBN
4479330982204

OPIS

V tvoji puščavi je potopisni roman – predvsem pa poklon osebi, ki jo je pisec spoznal v določenem trenutku svojega življenja, ter poklon puščavi. Je ubeseditev tipičnega portugalskega fada, zgodbe o hrepenenju po izgubljeni osebi in po nepozabni puščavi. V tem »skoraj romanu«, kot knjigo imenuje sam avtor, sledimo glavnemu junaku, ki opisuje potovanje z džipom po saharski puščavi novembra 1987 v spremstvu mladega dekleta, ki jo je srečal le nekaj dni pred odhodom. Spremljamo nastanek in razvoj odnosa med neznancema, ki ju druži želja po odkrivanju puščave, ter njuno medsebojno prilagajanje v neznanem okolju in v nepredvidljivih okoliščinah. Roman je izpoved, zahvala in obenem poslovilno pismo, napisano dvajset let po potovanju.MIGUEL SOUSA TAVARES (1950) je priznan portugalski novinar in pisatelj, dobitnik vrste literarnih nagrad.

Rezultati zadnjega iskanja Zgodovina iskanj ... V tvoji puščavi je izjemno lepa potopisno obarvana pripoved. Je zgodba o potovanju k svojemu bistvu, o hrepenenju po izgubljeni osebi in nepozabni puščavi.

Kot sem že povedal, sem si pred dnevi ogledoval stare fotografije, ko sem naletel na tiste z najinega potovanja. Zadržal sem se na fotografiji, na kateri Claudia sedi na džipu, jaz pa se zraven nje naslanjam nanj in se nagibam nazaj.

POVEZANE KNJIGE