Svila

Svila - Alessandro Baricco | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alessandro Baricco
DIMENZIJA
8,71 MB
IME DATOTEKE
Svila.pdf
ISBN
6532174172517

OPIS

Svila (1996), Bariccov četrti roman, je sprva sicer naletel na mešane odzive kritikov: očitali so mu, da je »preveč berljiv«. Toda v širši javnosti je bil roman deležen nesporne naklonjenosti, leta 2007 ga je režiser François Girard prenesel tudi na filmsko platno.V Svili se srečamo z vsemi značilnostmi Bariccove pisave: z muzikalnostjo govorice, z zgodbo, ki kljub natančni umestitvi v zgodovinski okvir ostaja pravljično neulovljiva, z lapidarno, a psihološko prepričljivo začrtanimi liki in zlasti z neizmerno avtorjevo pozornostjo do sloga. Knjiga v svojih ključnih poglavjih spominja na zbirko haikujev – kratkih poetičnih zapisov, kjer razlago nadomestijo asociacije, dialog med protagonisti skrbno izbran niz podob iz zunanjega sveta, občutek patosa in obžalovanja pa nežna melanholija ter naklonjeno razumevanje vsega, tudi drugačnosti.Svila je roman, h kateremu se je kljub njegovi navidezni preprostosti mogoče vračati znova in znova: »bela glasba«, v katere belini se združujejo vse barve vidnega spektra.

NEKATERA izmed najlepših oblačil na svetu, denimo japonski kimono, indijski sari in korejski hanbok, imajo nekaj skupnega.Ponavadi so izdelana iz svile, lesketajočega se materiala, ki nosi naziv kraljica tkanin. Svila »kraljica tkanin« OD PISCA ZA PREBUDITE SE!IZ JAPONSKE. NEKATERA izmed najlepših oblačil na svetu, denimo japonski kimono, indijski sari in korejski hanbok, imajo nekaj skupnega.Ponavadi so izdelana iz svile, lesketajočega se materiala, ki nosi naziv kraljica tkanin. Specializirana trgovina za metrsko blago.

Izbirajte med blagovnimi znamkami: PRIJAVA NA E-NOVICE. Soglašam, da se moj e-mail uporablja za namene obveščanja o novostih v ponudbi, posebnih ponudbah in popustih. Ob nakupu kompleta 8 knjižic iz zbirke Svila prejmete deveto knjižico - po našem izboru - brezplačno.

POVEZANE KNJIGE