Štirideset pravil ljubezni

Štirideset pravil ljubezni - Elif Shafak | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Elif Shafak
DIMENZIJA
9,59 MB
IME DATOTEKE
Štirideset pravil ljubezni.pdf
ISBN
5670954113502

OPIS

Lahko stara zgodba o iskanju svojega poslanstva na svetu spremeni življenje sodobnega človeka? Lahko zgodba o tovarištvu med verskim učenjakom Rumijem in potujočim dervišem Šamsom iz Tabriza, ki sta se spoznala v Konyi v trinajstem stoletju, spremeni življenje Elle Rubinstein, gospodinje in Massachusettsa, ki konec preteklega desetletja vleče črto pod svojim življenjem?Rumi mora prelomiti s svojim življenjem, da se bo iz spoštovanega lokalnega klerika razvil v tisto, kar mu je namenjeno – v svetovno znanega pesnika. Ella mora zapustiti tiste, ki jih je imela do včeraj najraje na svetu, da se bo osvobodila okovov, ki si jih je nadela sama. A kakšno sled bo njuna sprememba pustila na tistih, ki ju imajo radi?Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni. O ljubezni, ki nas sili, da se iz območja udobja podamo v neznano. O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. Štirideset pravil ljubezni je roman o tem, da mora sviloprejka umreti, da lahko dobimo svilo. In roman o pravilih, ki jih pozna vsak, ki je kdaj zares ljubil.

O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. V romanu se prepletata dve zgodbi v dveh časovnih obdobjih. Ella, štiridesetletna žena premožnega zobozdravnika in mati treh otrok, je s svojim življe... Upesnjene Selitve Roberta Simoniška, Štirideset pravil ljubezni turške pisateljice Elíf Shafák, Moja družina in druge živali angleškega pisatelja Geralda Durrela in prvi zvezek Novega slovenskega […] Štirideset pravil ljubezni (Elif Shafak) - Your Highlight on Page 350 | Location 5354-5355 | Added on Tuesday, June 20, 2017 12:27:53 AM Hoditi moraš naprej, četudi ni kraja, kamor boš prišel.

O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni.

POVEZANE KNJIGE