Priljubljena imena

Priljubljena imena - Simon Lenarčič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Simon Lenarčič
DIMENZIJA
12,58 MB
IME DATOTEKE
Priljubljena imena.pdf
ISBN
3905411171469

OPIS

V tej knjižici Simon Lenarčič, pisec leksikona Vse o imenih v Sloveniji, jedrnato predstavlja pomen in rabo krstnih imen, ki so pri nas v zadnjih letih najbolj priljubljena. Našteta imena - 38 moških in 37 ženskih - dobi pri nas vsako leto okoli 10.000 novorojenih otrok, kar je skoraj polovica vseh. S pomočjo te knjižice bodo torej pravo ime za svojega novorojenca ali novorojenko in vse bistvene podatke o njem našli vsaki drugi starši. V celostranskih opisih teh imen so na kratko opisana tudi številna druga imena, od tradicionalnih, a zdaj manj priljubljenih svetniških, kakršni sta Janez in Uršula, do najnovejših, kakršni sta Lar in Taj.

Pa bi morali pri izbiri imena paziti na kaj? Rusi in priljubljena imena. Tečaj ruščine je zelo razgiban, saj boste ob pogovorih v ruščini spoznali tudi zanimivo rusko kulturo.

Ti postanejo nenadomestljivi družinski člani, ki napolnijo dom z mahajočim repom in ljubeznijo. Prav tako se vedno več ... Reks, Max, Sultan, Aron, Pika in Lajka so bila nekoč zelo priljubljena imena in večina psov je slišala na katerega od njih.

POVEZANE KNJIGE