Pascin

Pascin - Joann Sfar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Joann Sfar
DIMENZIJA
9,76 MB
IME DATOTEKE
Pascin.pdf
ISBN
4309812820133

OPIS

Pascin Joanna Sfarja je zbirka stripov o manj znanem, atoliko bolj razvpitem slikarju Juliusu MordecaiuPinkasu - Pascinu. Velja za Sfarovo najbolj osebno innajpomembnejše delo. Ta strip je pri L\'Associationprvotno izšel v šestih knjigah (2000-2005), mi pa jihbomo zbrali vse v eni knjigi.Pascin je izmišljena komična biografija nadarjenegaslikarja Pascina (1885-1930), bolgarskega Juda zameriškim državljanstvom, ki je v Pariz prišeliskat slavo in svobodo. Gre za Pariz na obratustoletja, ki je bil znan po živahni boemski inumetniški sceni. Tako spoznamo tudi druge slikarjeiz tegaobdobja, kot sta Marc Chagall in Oscar Kokoschka,pogosto v nenavadnih in bizarnih okoliščinah. Sfarse poslužuje likov, da bi skozi njih spregovoril orazličnih temah, praviloma povezanih s slikanjemin umetnostjo, pa tudi z ženskami, spolnostjo,religijo in smislom življenja. Protagonistovepogoste sogovornice so prostitutke in umetniškimodeli (pogosto v isti osebi), s katerimi se radspušča v živahne sofistične razprave. Dialogi zmodeli in ostalimi barvitimi liki so sočni indomiselni, polni inteligence in humorja.Sfarjevasproščenost pri formi se kaže tudi v fragmentiranipripovedi, razdeljeni v posamezne zgodbe, in prislogu risanja. Stilska nihanja in različne tehnikerisanja lepo ponazarjajo vzpone in padce življenjana pariškem Montmartru.JoannSfar (1971) je francoski stripovski avtor in filmskirežiser. Od leta 1994 sodeluje s francoskostripovsko založbo L\'Association, pri kateri jeobjavil večino zgodnjih del. Sfar je izrednoplodovit avtor. Več njegovih stripov je prevedenihtudi v angleščino.Za svoje delo na področju stripa prejel večnagrad, med njimi veliko nagrado Mednarodnegastripovskega festivala Angoulême, Eisnerjevo inIgnatzovo nagrado. Joann Sfar velja za eneganajbolj priznanih evropskih sodobnih stripovskihavtorjev. Slovenskim bralcem je znan predvsem postripovski predelavi klasične Saint-Exúperijevezgodbe za mlado in staro Mali princ.Ustvarilje animirani film Le chat du rabbin (Rabinovamačka, 2011) po svojem romanu v stripu in film ofrancoskem poetu in glasbeniku Sergeu Gainsbourgu z naslovom Gainsbourg:Une Vie Heroique (2010).

Pascin was educated in Vienna and Munich. Pascin Dupouy , Alexandre , Pascin , Jules Today still considered a "Bad Boy", Pascin was a brilliant artist who lived and worked in the shadow of contemporaries such as Picasso, Modigliani, and several others. Find the perfect jules pascin stock photo. Huge collection, amazing choice, 100+ million high quality, affordable RF and RM images.

He later became an American citizen. His most frequent subject was women, depicted in casual poses, usually nude or partly dressed. Julius Mordecai Pincas (March 31, 1885 - June 5, 1930), known as Pascin (pronounced [pas.kin]; erroneously French: [pas.kɛ̃] or [pa.sɛ̃]), Jules Pascin, or the "Prince of Montparnasse", was a Bulgarian artist known for his paintings and drawings.

POVEZANE KNJIGE