Jaz in drugi v (post)moderni filozofiji in umetnosti: na poti k sodobnosti

Jaz in drugi v (post)moderni filozofiji in umetnosti: na poti k sodobnosti - Valentina Hribar Sorčan | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Valentina Hribar Sorčan
Jaz in drugi v (post)moderni filozofiji in umetnosti: na poti k sodobnosti.pdf

Monografija obravnava teorije subjekta oz. jaza v moderni in sodobni filozofiji, predvsem tiste, ki izhajajo ali vsaj upoštevajo odnos do drugega/drugih. Avtorica jih izpostavi z vidika ontologije, etike, filozofske antropologije in estetike (od Kanta, Lippsa in Husserla do Heideggra, Levinasa, Cassirerja in drugih). V filozofiji 20. stoletja preučuje teorije empatije in intersubjektivnosti ter pojasni pomen filozofije jezika za razumevanje človeške misli in govora.Valentina Hribar Sorčan je docentka na Oddelku za filozofijo UL, kjer predava Sodobno estetiko, Sodobno filozofsko antropologijo, Filozofsko antropološke temelje kulture in Filozofijo umetnosti in kulture. Prevaja sodobno francosko filozofijo in je avtorica več znanstvenih člankov in knjižnih spremnih študij s tega področja. Od leta 2011 aktivno sodeluje z raziskovalno skupino za francoski jezik kot mednarodni jezik GERFLINT, ki je tudi založnica mednarodnih znanstvenih frankofonskih revij Synergies, s sedežem v Franciji. Poleg tega raziskovalno deluje v programski skupini Filozofske raziskave.

trienala sodobne umetnosti U3 - Onkraj oble, v Moderni galeriji in v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Predstavitev bo v +MSUM-u. Slovensko društvo za estetiko v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana letos drugo leto zapored pripravlja sklop predavanj svojih članov na različne teme s področja estetike.