Harmonia cælestis

Harmonia cælestis - Péter Esterházy | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Péter Esterházy
DIMENZIJA
5,59 MB
IME DATOTEKE
Harmonia cælestis.pdf
ISBN
6795409543394

OPIS

Harmonia Cælestis je življenjsko delo in pomembna stvaritev na obzorju razvoja madžarske proze ob koncu preteklega tisočletja. Pomeni prelomnico v delu Pétra Esterházyja, njegov opus magnum, v katerem v najrazličnejših oblikah spregovori o zgodovini družine Esterházy, združi delce različnih besedil in jih poveže z izročilom. V Harmonii avtor razkriva zgodovino svojih grofovskih prednikov, ki so odigrali pomembne vloge v avstro-ogrski monarhiji. Roman razgrne dve zgodbi: mozaično podobo očetov iz preteklih stoletij in zgodbo družine, ki se plete okoli pretresljivih družinskih dogodkov iz obdobja madžarske diktature v 20. stoletju. Kot velik mojster besede in literarnega izraza avtor v Harmonii Cælestis zgodbe najprej dekonstruira, nato pa zopet sestavi v bravurozni romaneskni artikulaciji. Harmonia Cælestis je, tako kot tudi ostala Esterházijeva dela, prežeta z resnično prelomnimi razsežnostmi medbesedilnosti, branje pa je scela pretkano s citati, referencami in različnimi kulturnimi govoricami.

Vagy a jelenlevő élet ragad magához nagy erővel, vagy pedig a múltba merülünk, és azt igyekszünk, amennyire csak lehetséges, visszaidézni és. Harmonia Cælestis [Harmonia Cælestis] Trad. du hongrois par Joëlle Dufeuilly et Agnès Járfás.

Senkit nem szeretnék fölöslegesen megtéveszteni. Harmonia Cælestis je življenjsko delo in pomembna stvaritev na obzorju razvoja madžarske proze ob koncu preteklega tisočletja. Pomeni prelomnico v delu Pétra Esterházyja, njegov opus magnum, v katerem v najrazličnejših oblikah spregovori o zgodovini družine Esterházy, združi delce različnih besedil in jih poveže z izročilom.V Harmonii avtor razkriva zgodovino svojih grofovskih ... Esterhazy wird zur postmodernen Generation ungarischer Literaten gezählt und kehrte sich bereits mit seinem ersten Novellenband "Fancsiko und Pinta"« (1976) strikt von der Tradition des sozialistischen Realismus ab.

POVEZANE KNJIGE