Domače slaščice

Domače slaščice Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,32 MB
IME DATOTEKE
Domače slaščice.pdf
ISBN
8210671271414

OPIS

Knjiga Domače slaščice predstavlja novo izvirno slovensko knjigo o peki in pripravi sladic. Nastala je na osnovi tradicionalnih domačih receptov, a je obenem obogatena z vrsto tipičnih slaščic tudi iz drugih krajev in dražav, ki so s časom postale že del slovenske, zlasti primorske tradicije (kot so npr. panettone, mafini, razne kremne sladice...). Knjiga se predstavi kot praktičen priročnik o peki, primeren tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za razne priložnosti in praznike. Razdeljena je na naslednja poglavja: Potice in kvašeno pecivo, Štrudlji in zavitki, Piškoti in drobno pecivo, Torte in biskvitno pecivo, Sadne torte in pite, Pecivo za pustne dni, Kremne sladice, Sladke jedi in je opremljena je z izvirnim slikovnim gradivom. Knjigo je uredila, zbrala in priredila recepte za tisk Mirjam Simčič.

Postopek: sestavine zmešamo, vlijemo v dobro namaščen pekač in pečemo 30 minut na 170 stopinjah.. Za peno potrebujemo: 4 beljake, 10 dag sladkorja v prahu..

↑ Prijazno vabljeni v prijetno okolje naše slaščičarne na Igriški ulici 3 v Ljubljani. Nudimo vam 20 različnih tort, pite, minjone, domače piškote in druge dobrote. Domače slaščice MURN.

POVEZANE KNJIGE