Atlas Slovenije za osnovne in srednje šole

Atlas Slovenije za osnovne in srednje šole - Karel Natek, Darko Ogrin, Irma Potočnik Slavič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karel Natek, Darko Ogrin, Irma Potočnik Slavič
DIMENZIJA
4,85 MB
IME DATOTEKE
Atlas Slovenije za osnovne in srednje šole.pdf
ISBN
8779961498907

OPIS

Vsebine Atlasa Slovenije so usklajene s posodobljenim učnim načrtom in maturitetnim izpitnim katalogom, zato je dobrodošel učni pripomoček za učence, dijake in pedagoge in za vse, ki želite imeti najsodobnejši pregled naše države v besedi in sliki.Atlas Slovenije za osnovne in srednje šole vsebuje:- najsodobnejšo predstavitev Slovenije po pokrajinah – natančnejši prikazi geografskih procesov,- več kot 130 fizičnih in družbeno-geografskih zemljevidov z najnovejšimi podatki,- dodatno slikovno gradivo in spremno besedilo, ki spodbuja raziskovalno motivacijo učencev,- izvirne kartografske prikaze, vrhunske ilustracije, izbrane fotografije in nazorne shematske predstavitve,- geografski slovarček,- kratko predstavitev vseh slovenskih občin.Atlas Slovenije je nastal v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete na Univerzi v Ljubljani (dr. Karel Natek, dr. Irma Potočni Slavič, dr. Darko Ogrin in sodelavci), z Geodetskim inštitutom RS in kartografskim podjetjem Izimap."Koncept Atlasa Slovenije je izviren in svež prispevek k tematski kartografiji slovenskega državnega ozemlja. Odlikuje ga:- preglednost in dobra organizacija prikaza: poglavja si logično sledijo.- jasna začetna zasnova na štiri pokrajine bralcu olajša razumevanje preprostega in hkrati zapletenega vprašanja »Kje in kaj je Slovenija?« ter daje prepričljive odgovore.- razgrinjanje posameznih vsebin slovenske regionalnosti na podrobnejših študijah primerov."(Iz recenzije izr. prof. dr. Jerneja Zupančiča z Oddelka za geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani).

Oprema upravnih prostorov na šolah. Šolski program garderobnih omaric in stojal.

issue 42. Content. Language: Slovenian: Keywords: geografija, recenzije: Work type: Not categorized (r6) Tipology: 1.19 - Review, Book Review, Critique: Organization: FF - Faculty of Arts Geodetski zavod Slovenije (Ljubljana).

POVEZANE KNJIGE