Zgodbe iz prihodnosti

Zgodbe iz prihodnosti - Ian Charles Alex, Lena Cloe | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ian Charles Alex, Lena Cloe
DIMENZIJA
11,54 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz prihodnosti.pdf
ISBN
5171442368855

OPIS

Pri Energetiki.NET, ki je v letu 2012 začela aktivno dejavnost “energetskega založništva”, je izšla tudi prva znanstveno-fantastična knjiga z naslovom Zgodbe iz prihodnosti.Zgodbe iz prihodnosti združujejo pustolovščine v letih 2150, 2300, 2350, 2420 in celo 2490 v svetu, ki ne pozna več demokracije, kapitalizma, ledenikov in ne kmetovanja, v njih pa nastopajo futuristični junaki, ki jih obkrožajo tako leteča prevozna sredstva kot sodobno kreirane živali iz pradavnine, oni pa se – kot ljudje prihodnosti olivne polti in brez las – identificirajo s povsem drugačnim videzom od sedanjih zemljanov. Skupno s človekom iz začetka 21. stoletja jim je samo to, da imajo prav tako radi – ali pa še raje – dogodivščine.Avtorja – podpisala sta se kot Ian Charles Alex in Lena Cloe – v delu tudi opozarjata, da se moramo pred pogledom v prihodnost se moramo najprej ozreti v preteklost in biti pozorni na sedanjost, na naše početje in naš odnos do matere narave, ki nam je dala življenje. Zavist, pohlep, objestnost, kraja, lenoba in sovraštvo so namreč tiste srhljive “vrline”, ki spremljajo človeka in njegov značaj še posebej v 20. in 21. stoletju. Če naj naša vrsta preživi, moramo omenjene človeške lastnosti izkoreniniti. Morda ni pomoči za generacije, ki so povzročile tako stanje, morda pa zmoremo podučiti vas, mlajše, da ohranite svet tak, kot so ga poznali predniki. Svet, ki ga bodo lahko živeli tudi prihodnji rodovi človeštva. To nam bo vsem skupaj uspelo predvsem s čim manjšo, smotrno in učinkovito pretvorbo in rabo fosilnih goriv. Kljub racionalni rabi bo naš stalni razvoj terjal vse več energije. Potrudimo se te potrebe zadovoljevati s čim večjim deležem okolju prijaznih virov, kot so energija sonca, vetra, vode in geotermalna energija. A ne smemo si zatiskati oči pred tem, da jedrska energija oz. fizija ne bo krojila naše prihodnosti. Ta bo namreč ob obnovljivih virih razširjena v mnogo varnejših in tudi učinkovitejših izvedbah, pozneje pa se ji bo pridružila tudi jedrska fuzija. Bo njej sledilo izkoriščanje antimaterije? Bomo izkoriščali energijo celotnih zvezd ali jo črpali iz paralelnih vesolj? Od tu naprej odgovori niso popolnoma jasni in veliko je odvisno tudi od naše (neizmerne) domišljije.

April 14, 2020 · Danes sva se pogovarjala z Nino Majcen, so-ustanoviteljivo nestcampers.com , o njeni zgodbi, marketing pristopih v turizmu in prihodnosti te panoge. Zgodbe iz turizma is feeling excited. April 14, 2020 · Danes sva se pogovarjala z Nino Majcen, so-ustanoviteljivo nestcampers.com , o njeni zgodbi, marketing pristopih v turizmu in prihodnosti te panoge. Da, Zgodbe iz Narnije so se sigurno zapisale v zgodovino, film pa nam je to še slikovito prikazal.

Tudi polhi pogle-dujejo proti nebu in glasno zehajo, ker os zaspani. Babica je hitro odšla k omari, vzela belo ruto in si jo nadela ter stopila na prag hiše.

POVEZANE KNJIGE