Svetilniki

Svetilniki - Mitja Zupančič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
10,59 MB
IME DATOTEKE
Svetilniki.pdf
ISBN
1932726717768

OPIS

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti. Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko R Hrvaška vstopa v EU, hkrati pa osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali.Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu - varni plovbi.Knjiga je odličen vodič po jadranskih "lanternah".

KATERA BO NAJBOLJŠA POSLOVNA PRAKSA? Finalni izbor Best of the Best 2020. GOVORCI.

REZULTATI ISKANJA: svetilniki < > NOVICE DNEVA • • Svetilniki so knjiga, narejena z ljubeznijo in strastjo do morja, vendar s pronicljivostjo človeka, ki se izjemno rad vrača tudi na kopno. Vodnik, ki tudi kopenskim popotnikom omogoča izletniško popestritev njihovega poletnega obmorskega dopusta. "Svetilniki so izjemni dosežki gradbeništva, pa tudi objekti trajne lepote, ki nas povezujejo z našo preteklostjo - še posebej za nekoga, kot sem jaz, ki prihajam iz ribiške skupnosti," je dodal.

POVEZANE KNJIGE