Svetilniki

Svetilniki - Mitja Zupančič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
8,67 MB
IME DATOTEKE
Svetilniki.pdf
ISBN
8523705988301

OPIS

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti. Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko R Hrvaška vstopa v EU, hkrati pa osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali.Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu - varni plovbi.Knjiga je odličen vodič po jadranskih "lanternah".

Manjši svetilniki, so v pristaniščih za označevaje pomolov so danes avtomatizirani. Салон-магазин Сатурн в Минске рад предложить: светильники точечные, потолочные, настенные ... Svetilniki se nahajajo vzdolž Jadranske obale, od Istre do Dubrovnika, v težko dostopnih mestih, v oazi miru in tišine, jamčijo edinstven in nemoteč poletni dopust. Dovolite, da vam naši svetilničarji dočarajo užitek življenja na svetilnikih in povedo njihovo zgodovino, ki jo prepletajo ljudske usode in legende. Svetilniki na Jadranu, on-line bookiranje svetilnikov, on-line rezervacije svetilnikov, svetilniki na otokih in rtih hrvaškega Jadrana, Hrvaška.

Otroci ga radi obiskujejo, on pa jim pripoveduje o svojem življenju, v pripoved vpleta tudi svetnike in kuštravim glavicam razloži, komu so določeni svetniki zavetniki. Založnik o knjigi. Angeli so misli Ljubezni, ki nam jo pošilja Stvarnik.

POVEZANE KNJIGE