Sultanova žena

Sultanova žena - Jane Johnson | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jane Johnson
DIMENZIJA
4,4 MB
IME DATOTEKE
Sultanova žena.pdf
ISBN
1431348542428

OPIS

Leto 1677, Maroko. Nus-Nus, sin plemenskega poglavarja, zdaj le skromni pisar, ki živi za osupljivimi zidovi veličastne mekneške palače, je po krivem obtožen umora. V poskusu, da bi se izognil kazni za krvavi zločin, se znajde v mreži zahrbtne zarote, razcepljen med tremi najvplivnejšimi osebami mekneškega dvora: krutim in muhastim sultanom Mulajem Ismailom, ki velja za enega najbolj tiranskih vladarjev v zgodovini; njegovo pošastno ženo Zidano, izurjeno v poznavanju strupov in črne magije, ter spletkarskim velikim vezirjem.V istem letu mlado Angležinjo po imenu Alys Swann ugrabijo berberski pirati in jo pripeljejo na mekneški dvor, kjer se mora odločiti, ali se bo odrekla svoji veri in se pridružila sultanovemu haremu ali pa umrla. Medtem ko se Alys in Nus-Nus vsak zase borita za preživetje, se med njima splete nepričakovano zavezništvo, ki sčasoma preraste v globok in ganljiv odnos, v katerem oba najdeta oporo, moč in pogum.Presunljiva zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju, ki pred bralčevimi očmi obudi izjemne like človeške zgodovine ter vas popelje od nevarnega in veličastnega Meknesa do smrdljivih londonskih ulic in dekadentnega dvora Karla II.O avtoriciJane Johnson je odraščala v Cornwallu, zdaj pa šest mesecev na leto preživi v Maroku, kjer je med raziskovanjem gradiva za svoj prvi maroški roman spoznala in se zaljubila v svojega berberskega moža. Sultanova žena je tretja v njeni seriji knjig, ki jih je navdihnila maroška dežela. Jane Johnson je že vrsto let dejavna v knjižni industriji kot založnica ter obenem kot pisateljica za mlajše in starejše bralce.

Spletna stran avtorice. Sultanova žena. Tržič, Učila International, 2013.

Ipak, ni jedan ni drugi izraz nisu idealna zamjena za „ženu od sultana", i tu naziremo drugu nepravilnost naslova pjesme, koja je u osnovi stilske prirode. I da te ludo voli žena od sultana Ni da volim ni da ti odolim Srce sam ti dala neka ode glava Zavide mi jer sam prva dama I klanjaju se jer sam žena od sultana Imam njega i sve što sam htela A ja želim tebe jer to ne bih smela. Tekst pjesme Tijana eM - Zena od sultana .

POVEZANE KNJIGE