Sultanova žena

Sultanova žena - Jane Johnson | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jane Johnson
DIMENZIJA
12,45 MB
IME DATOTEKE
Sultanova žena.pdf
ISBN
7819309228141

OPIS

Leto 1677, Maroko. Nus-Nus, sin plemenskega poglavarja, zdaj le skromni pisar, ki živi za osupljivimi zidovi veličastne mekneške palače, je po krivem obtožen umora. V poskusu, da bi se izognil kazni za krvavi zločin, se znajde v mreži zahrbtne zarote, razcepljen med tremi najvplivnejšimi osebami mekneškega dvora: krutim in muhastim sultanom Mulajem Ismailom, ki velja za enega najbolj tiranskih vladarjev v zgodovini; njegovo pošastno ženo Zidano, izurjeno v poznavanju strupov in črne magije, ter spletkarskim velikim vezirjem.V istem letu mlado Angležinjo po imenu Alys Swann ugrabijo berberski pirati in jo pripeljejo na mekneški dvor, kjer se mora odločiti, ali se bo odrekla svoji veri in se pridružila sultanovemu haremu ali pa umrla. Medtem ko se Alys in Nus-Nus vsak zase borita za preživetje, se med njima splete nepričakovano zavezništvo, ki sčasoma preraste v globok in ganljiv odnos, v katerem oba najdeta oporo, moč in pogum.Presunljiva zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju, ki pred bralčevimi očmi obudi izjemne like človeške zgodovine ter vas popelje od nevarnega in veličastnega Meknesa do smrdljivih londonskih ulic in dekadentnega dvora Karla II.O avtoriciJane Johnson je odraščala v Cornwallu, zdaj pa šest mesecev na leto preživi v Maroku, kjer je med raziskovanjem gradiva za svoj prvi maroški roman spoznala in se zaljubila v svojega berberskega moža. Sultanova žena je tretja v njeni seriji knjig, ki jih je navdihnila maroška dežela. Jane Johnson je že vrsto let dejavna v knjižni industriji kot založnica ter obenem kot pisateljica za mlajše in starejše bralce.

Contact Us; Home; Tekst Pjesme; Solna pot, Prepovedana žena, Sultanova žena, Mandelj, Leyla, Noči v haremu, Hiša ob mošeji, Lepota za tančico, Majada-iraška hči, Jaz-Nojoud, Pod marmornim nebom, Poročena pod prisilo, Poročena z beduinom, Puščavska pesem, Ženski kupe Kniha: Kadin, sultánova žena (Bertrice Small). Nakupujte knihy online vo vašom obľúbenom kníhkupectve Martinus! Poutavý historický román Sultánova žena se odehrává v Maroku v 17.

Dobiš jo na Book Depository. Presunljiva zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju, ki pred bralčevimi očmi obudi izjemne like človeške zgodovine ter vas popelje od nevarnega in ve... Sultanova žena je tretja v njeni seriji knjig, ki jih je navdihnila maroška dežela.

POVEZANE KNJIGE