Prva dama

Prva dama - Stanka Hrastelj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stanka Hrastelj
DIMENZIJA
12,94 MB
IME DATOTEKE
Prva dama.pdf
ISBN
2125292674656

OPIS

Prva dama v minimalističnem slogu in na zgoščen način predeluje svetopisemsko zgodbo lepe Batšebe in kralja Davida. »Sporno« kraljevo ženo obravnava kot arhetip ženske zapeljivke, ki tudi v emancipacijskem smislu prepozna svoje čare in jih, ne glede na sredstva in žrtve, preračunljivo unovči za vzpon po družbeni lestvici.Stanka Hrastelj je doslej objavila pesniški zbirki Nizki toni (2005), Gospod, nekaj imamo za vas (2009) in roman Igranje (2012). Za literarno delo je prejela več nagrad, med drugim modro ptico za najboljši roman (2012), naziv vitezinja poezije (2007), nagrado za najboljši prvenec (2005) in naziv najboljša mlada pesnica Slovenije (2001).

Ne, ali bi morale prve dame za ta položaj dobivati plačilo (Busheva meni, da ne), ampak ali imajo pravico, da nadaljujejo svoje kariere. Prva dama Melania Trump se še vedno ni sestala z bodočo prvo damo Jill Biden. S tem je nekdanja slovenska manekenka prekinila tradicijo, ki se v Beli hiši ohranja že vse od petdesetih let prejšnjega stoletja, ko je takratna prva dama Bell Truman v znak spoštovanja in dobrodošlice sprejela Mamie Eisenhower in jo popeljala po njenem bodočem domu. Prva dama je nevidna - pa čeprav si je svoj kruh vrsto let služila kot manekenka.

Michelle Obama ne skriva, da je zadnje mesece nekoliko depresivna. Ob rojstnem dnevu se je pokazala točno takšna, kot je v resnici.

POVEZANE KNJIGE