Prosti pad

Prosti pad - Nikolaj Lilin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nikolaj Lilin
DIMENZIJA
7,9 MB
IME DATOTEKE
Prosti pad.pdf
ISBN
5383977585336

OPIS

Vsakdo nosi v sebi Boga in hudiča.»Vojna v Čečeniji je bila pravi pekel in moj osebni hudič je moral biti na višku svojih moči, saj je bil tisto njegov kraj in njegov čas,« zapiše Nikolaj Lilin v svojem drugem romanu Prosti pad, ki nadaljuje zgodbo odmevnega prvenca Sibirska vzgoja. To je literarizirana pripoved mladeniča, ki se je, komaj polnoleten, kot ostrostrelec dve leti bojeval v Čečeniji. Pisatelj, ki je večkrat poudaril, da ne opisuje samo svoje zgodbe, temveč je črpal tudi iz izkušenj tovarišev, v tej zgodbi razgalja dušo slehernika, ki se je po naključju znašel sredi brutalnega, umazanega konflikta, kjer ni nedolžnih, in zdaj poskuša predvsem preživeti, hkrati pa ohraniti vsaj drobec človeškosti.Nikolaj Lilin se je rodil leta 1980 v Pridnestrju, od leta 2004 pa živi v Italiji, kjer se preživlja s pisanjem in izdelovanjem tetovaž. Pri Mladinski knjigi je izšel prevod njegovega romana Sibirska vzgoja (2009), ki ga je napisal v italijanščini. Po njem so v režiji Gabrieleja Salvatoresa leta 2013 posneli tudi istoimenski celovečerni film.

Z vrha stavbe spustijo zidak. a) S kolikšno hitrostjo zadene tla, če izmerijo, da je čas padanja 3 s? Odkleni poglavje "Prosti pad in navpični met" Odkleni dostop do rešitev vaj tega poglavja.

Ker po letu dni ve, kot je dejal, kje kdo stoji, za kaj ... Prizor iz filma Prosti pad. Tako kot Zadnji rez je tudi Prosti pad filmski kolaž, le da tokrat film ni sestavljen iz raznih kadrov različnih filmov temveč iz večih zgodb, za katere je starka le povezovalka.

POVEZANE KNJIGE