Pot v Wigan

Pot v Wigan - George Orwell | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
George Orwell
DIMENZIJA
12,26 MB
IME DATOTEKE
Pot v Wigan.pdf
ISBN
5763365570167

OPIS

»Pot iz Mandalaja v Wigan je dolga, in razlogi, da jo človek ubere, niso takoj jasni.« Res je, še posebej če življenjsko zgodbo tega pogumnega in pokončnega moža poznamo zgolj površno, njegov obsežni opus pa predvsem po zadnjih dveh delih, Živalski farmi in romanu 1984.Pot v Wigan je Orwellova pot v Damask. Ne le zato, ker ga je leta 1936 pripeljala med brezposelno delavstvo v severnoangleških revirjih in do stališča, da edino socializem pomeni svobodo in pravičnost, temveč tudi v umetniškem smislu. Po treh ne preveč uspelih romanih je namreč v tem delu prvič zazvenel prepoznavni glas enega največjih piscev dokumentarne proze in esejistike 20. stoletja.Pot v Wigan s svojim natančnim opisovanjem revščine in ostro polemičnostjo o razlogih zanjo še vedno buri duhove, kot jih je ob nastanku. Orwella pa je pot že nekaj tednov po oddaji rokopisa odpeljala v antifašistične strelske jarke Katalonije, kjer je spomladi 1937 tudi doživel njegov izid.

Foto Tina Mahkota V tekočem in slogovno izbrušenem prevodu Tine Mahkota je po več kot pol stoletja, kar je minilo od pisateljeve smrti, izšla dvodelna knjiga Pot v Wigan. Orwelovemu besedilu je dodan par spremnih besed Richarda Hoggarta in Petra Davisona z naslovoma Vest, voh in drugi čuti ter O prvih izdajah, sicer pa je pri prevodu sodeloval tudi Miran Kalšek, ki je prevajalki pomagal glede ... Pot v Wigan 036 Membranje: pot v Wigan s Tino Mahkota.

Pot v Wigan - Mestna knjižnica Ljubljana MENU V knjigi Pot v Wigan, ki je letošnje leto izšla pri Študentski založbi v zbirki Beletrina. Toda preden gremo z letom 1936 v Wigan, moramo skočiti v prihodnost.

POVEZANE KNJIGE