Otroci Cosime Wagner

Otroci Cosime Wagner - Oliver Hilmes | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oliver Hilmes
DIMENZIJA
10,97 MB
IME DATOTEKE
Otroci Cosime Wagner.pdf
ISBN
5846822747816

OPIS

Razburljiva družinska saga o zmagoslavju, tragediji in genialnosti dinastije Wagner je izšla ob 200. obletnici rojstva skladatelja Richarda Wagnerja (1813– 1883).Ena mati, dva očeta in pet otrok – družina Wagner je kozmos, zagoneten in legendaren. Oliver Hilmes razvozlava vesolje Wagnerjevih, ko portretira potomce vsestranske skladateljeve vdove in njihov boj za prevlado na Zelenem griču v Bayreuthu. Cosiminim otrokom je bilo njihovo poreklo v težko breme.Samoodpovedovanje je postalo Danielina, Blandinina, Isoldina, Evina in Siegfriedova usoda. Njihova naloga je bila gojiti delo Richarda Wagnerja kot utelešenje nemške kulture. Ker je šlo pri tem za mnogo denarja, se klan ni ustrašil niti izobčenja lastnih družinskih članov. Celo edinega sina Richarda Wagnerja, Siegfrieda, so prisilili v zakon – s tisto Winifred, ki je bila znana podpornica Hitlerja. Oliver Hilmes, "čudežni otrok med nemškimi biografi", na podlagi novih virov privlačno predstavlja to napeto zgodbo.

Založba Mladinska knjiga Založba. Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: eknjiga ( na spletu, brez povezave ) € 14.99 (Nakup) Skupna vsota ... Oliver Hilmes OTROCI COSIME WAGNER .

Ena mati, dva očeta in pet otrok - družina Wagner je kozmos, zagoneten in legendaren. ... Otroci Cosime Wagner ISBN 13 9789610124825.

POVEZANE KNJIGE