Od davnine do divjine

Od davnine do divjine - Dario Cortese | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dario Cortese
DIMENZIJA
7,35 MB
IME DATOTEKE
Od davnine do divjine.pdf
ISBN
1336288016097

OPIS

Na izletih Od davnine do divjine nas avtor popelje širom po Sloveniji. Skupaj potujemo skozi davnino, se približamo skrajnostim in okušamo divje. Z izvirno in duhovito besedo nas ob vsakem letnem času vabi in vodi v daljave cest, pešpoti in brezpotij. Na koncu, največkrat pa tudi že kar med potmi, skupaj odkrivamo osupljive ostaline preteklosti, naravne danosti pa tudi posebnosti in bogastvo slovenskega rastlinskega sveta, kar oboje velikokrat nehote in z lahkoto spregledamo.V knjigi so natančni opisi poti za 40 izletov, 57 zemljevidov z vrisanimi potmi, 120 fotografij, koristni namigi, napotki in naslovi ter »recepti« za pripravo »divje« hrane.Dario Cortese je po izobrazbi diplomirani inženir agronomije, sicer pa samostojni publicist. Že vrsto let je rdeča nit njegovega delovanja naravna, »divja« hrana. Napisal je že kakšen ducat knjig, večinoma o naravni prehrani, pa tudi nekaj popotniških vodnikov. Objava člankov, prirejanje delavnic in predavanja so stalnice njegovega delovanja, ki je kompleksno, uravnoteženo, včasih nekoliko samosvoje, a vselej nazorno in ciljno naravnano: k naravi in človeku.

izd. Izlet je iz knjige Od davnine do divjine. Komentarji .

Skupaj potujemo skozi davnino, se približamo skrajnostim in okušamo divje. Z izvirno in duhovito besedo nas ob vsakem letnem času vabi in vodi v daljave cest, pešpoti in brezpotij.

POVEZANE KNJIGE