Neznanka

Neznanka - Camilla Läckberg | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Camilla Läckberg
DIMENZIJA
4,36 MB
IME DATOTEKE
Neznanka.pdf
ISBN
6709182315934

OPIS

Pisateljica Erica Falck, ženska policijskega inšpektorja Patrika Hedströma, med pospravljanjem podstrešja najde dnevnike svoje pokojne matere, hladne, zadržane ženske, ki je kot otroka ni nikoli stisnila v svoj objem. Čeprav ni najbolj prepričana, da želi poseči v materino intimo, jo dnevniki že po nekaj prebranih vrsticah nezadržno posrkajo vase. Podoba matere kot mlade deklice, ki vstaja pred njo, je popolnoma drugačna od ženske, ki jo je poznala vse svoje življenje. Zakaj se je mati tako spremenila? Kaj je povzročilo, da se je radoživo, vedno nasmejano in dobrosrčno dekle spremenilo v nedostopno žensko z žalostjo v očeh?Erica upa, da ji bo pri iskanju odgovora pomagal Erik Frankel, zgodovinar iz Fjällbacke, s katerim naj bi mati v mladosti prijateljevala. A starega gospoda nedolgo zatem najdejo mrtvega. Edina sled, ki policistom pomaga pri iskanju morilca, so grozilna pisna neonacistične organizacije Prijatelji Švedske, ki jo vodi Frans Ringholm, še eden od prijateljev Ericine mame iz preteklosti.Ko čez dober mesec najdejo mrtvo še Britto, četrto članico štiriperesne deteljice prijateljev, ki jih mati opisuje v dnevnikih, Erica posumi, da preteklost ni bila tako nedolžna, kot se zdi …

V Italijo je pred mnogimi leti pobegnila iz Ukrajine in danes živi med duhovi preteklosti in iskanjem sedanjosti, ki se prepletata in ustvarjata skrivnostno in napeto sestavljanko. Po dramatičnem potovanju iz Vzhodne Evrope je Irena zlahka postala plen neusmiljenih moških. Tako je televizijska voditeljica Lili Žagar na Twitterju opisala najnovejšo naslovnico revije Story z Ivano Šundov Hojan v glavni vlogi in tvitu pomenljivo dodala besedice botox, plasticfantastic ter photoshop Neznanka La Fille inconnue Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne / Belgija, Francija / 2016 / 107 min / francoščina Belgijska mojstra socialnega realizma brata Dardenne (Fant s kolesom, Dva dneva, ena noč) sta z napeto, sočutno ter psihološko izostreno preiskavo osebne in družbene odgovornosti ustvarila svojo različico detektivke. Založnik o knjigiNovinarka Leah Stevens po zapleteni situaciji, v kateri se je znašla in zaradi katere ji grozi tožba, pobegne v Boston.

Toda sreča jima obrne hrbet ... Pred SP v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo bo v svetovnem pokalu na sporedu še šest tekem, dve v ženski in štiri v moški konkurenci. S trenutno formo je od slovenskih udeležencev svetovnega pokala lahko najbolj zadovoljna Meta Hrovat, ki je pred svetovnim prvenstvom znova začutila, da lahko dirka.

POVEZANE KNJIGE