Kino

Kino - Nataša Sukič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Sukič
DIMENZIJA
9,57 MB
IME DATOTEKE
Kino.pdf
ISBN
7692706283969

OPIS

Domnevna svobodna volja, razpolaganje s svojo usodo, sta srhljivo v romanu Kino karikirana – in s tem seveda poudarjeno negirana: ko nadzornik enemu izmed igralcev \'ruske rulete\' kaže, kako naj zavrti bobenček, svoje \'učenje\' zaključi s stavkom: »Sam ga moraš zavrteti, tega ne bom naredil namesto tebe. Ti odločaš o svoji usodi, ne jaz.« V tem \'odločanju\' je sprevrženo seveda vse: fant je v igro prisiljen, ta igra v samem bistvu sploh ni ruska ruleta, saj človeško življenje dejansko v njej že od samega začetka ne figurira kot vložek, vsi igralci bodo slej ko prej mrtvi. In nadalje – vsak udeleženec se v njej spremeni v morilca – enakega(!), torej nemočnega – drugega, o podaljševanju njegove agonije pa ne odloča njegova, temveč \'sreča\' drugega, namreč tistega, ki mu usmerja pištolo na vrat. Njihova človeška veriga, v kateri drug za drugim, drug pod roko drugega umirajo, pa kruto simbolizira množico vseh ujetnikov sistema, torej domala vseh ljudi z delno izjemo tistih, ki se gostijo ob obloženi mizi. A tudi za njih velja: »Ko si enkrat v sistemu, te zagotovo ne izpustijo več. Zapisan si smrti.« Tako kot so sistemu (in z njim smrti, mišljeni tudi kot radikalni psihični mrtvosti) zapisani vsi prebivalci malega rudarskega mesta – prestrašena, pasivna, molčeča večina, ki s svojim neagiranjem, dopuščanjem zločina temeljno omogoča delovanje sistema.

KINO! je prostor zlitja impulzov svobodne ustvarjalnosti. Kino MacGregor is a yoga teacher, author of four books, co-founder of Miami Life Center and Omstars, star of six yoga DVDs. Practicing yoga for 20 years and Ashtanga Yoga 17 years, she is one of a ... Za ogled filmov in dogodkov smo skupaj z združenjem Art kino mreža Slovenije pripravili preprosto in varno spletno platformo.

S poslabšanjem epidemiološke situacije in novimi ukrepi vlade je moral Mestni kino Domžale žal znova zapreti svoja vrata. Kino spored Ljubljana. Spored filmov in kino predstav ter Kolosej spored, Cineplexx spored, kino Komuna spored, kino Bežigrad spored, Kinoteka, Kinodvor Mestni kino Ptuj je najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji, kjer se je prva kinopredstava odvila pred kar 120 leti. Klasične kino dvorane so največkrat podobne gledališkim, običajno locirane v mestnih središčih z vrstami sedežev, ki se proti ozadju dvorane dvigajo in so zamaknjene za polovico sedeža da izboljšajo vidljivost.

POVEZANE KNJIGE