Hiša duhov

Hiša duhov - Isabel Allende | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Isabel Allende
DIMENZIJA
10,33 MB
IME DATOTEKE
Hiša duhov.pdf
ISBN
2347619538904

OPIS

Čilska pisateljica Isabel Allende je Hišo duhov, svoj prvi roman, izdala leta 1982. Od tedaj in do danes se je uveljavila kot ena najbolj prepoznavnih pisateljic južnoameriškega magičnega realizma. Resničnost in miti, realnost in nadrealni dogodki so zvezda stalnica njenih izjemno berljivih romanov. Hiša duhov danes velja za sodobno klasiko, ki je v svetovni književnosti prikazala lik ženske, zaznamovane z miti in magijo, a je vendar vpeta v »moški« svet zgodovine. Saga družine Trueba v Hiši duhov je zgodba treh generacij – od mogočnega Estebana Truebe in njegove soproge Clare, zmožne premikati predmete in uvidov v prihodnost, prek njunih otrok in vnukinje – pripoveduje o ponosnih ljudeh. A življenje, zaznamovano z magijo in čudežnim ter osebnimi frustracijami, ni lahko: družino Trueba tre moč zgodovine, sila razviharjenega političnega časa in moč izdajstev. Vse je v enem: vsaki zmagi sledi poraz. Najmogočnejša med njimi pa je strastna ljubezen – morda edini pravi smisel obstoja.

Vlada je sicer uredila nekatere formalnosti pri večanju vloge Slovenije kot aktivne države na vesoljskem področju, a konkretne rešitve za Ksevt doslej ni predstavila. Hiša duhov - v zbirki arkadne igre so brezplačne računalniške arkadne igre, otroške igre. Za vse, ki imate radi dobre arkade z dobrimi zgodbami, bodo arkadne igre v tej zbirki odličen izziv. Hiša Duhov.

Pritegne z dvobarvnim minimalizmom, saj se zdi, da črno-bele ilustracije na oranžni podlagi pred nami oživijo in nas potegnejo v svoj strašljivi svet. Isabel Allende: Hiša duhov Prevod Vesna Velkovrh Bukilica, spremna beseda, Marko Jenšterle, Mladinska knjiga, (Veliki večni roman), Ljubljana 2013, 397 str., 32,96 € Vsebina. Knjiga Žardna in hiša duhov je pravzaprav nadaljevanje knjige Dvojni agent Žardna, ki je izšla leta 1999, v njem srečamo tudi vse glavne junake iz prvega romana.Tako kot v prvem delu gre tudi v novi knjigi za zelo napeto detektivsko zgodbo.

POVEZANE KNJIGE